Reisverhaal «Dag 14 : Op weg naar Chile»

Argentina-Chili.2013 | Chili | 1 Reacties 18 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 20 Januari 2013

 Vrijdag 18 januari

Om 4.45 uur ging de wekker af. Vlug een douchke genomen en alles naar beneden gebracht. We waren blijkbaar bij de laatsten. Gebeurt niet vaak. Ok, vlug ontbeten want om 5.30 uur kwam een bus ons ophalen om naar Chile te vertrekken.
Plots vond ik de sleutel van mijn kluisje niet meer ! Ik had nochtans net voor het ontbijt de kluis nog gebruikt. Nu nergens meer te vinden. Even paniek want de bus kon niet wachten! Dus snel overal nog eens checken en uiteindelijk gevonden op de grond in de kofferverzamelruimte. Ik had daar een van onze koffers daar gestockeerd ( deze bleef in het hotel ) en blijkbaar was de sleutel uit mijn broekzak gevallen. Gelukkig en blij dat ik was! Snel de bus in want die stond al te wachten.
Onderweg naar Chile heb ik nog wat achterstand in mijn reisverslagen ingehaald terwiijl het grootste gedeelte van de bus zijn nachtrust nog wat verlengde.
Het panorama onderweg was ook niet mis. We kwamen dichter en dichter bij het Andesgebergte maar echte cols moesten er niet beklommen worden om de grens met Chile te bereiken.
Eerst kwamen we aan een controlepost van Argentina om op ons paspoort een Salida te krijgen ( bewijs dat je het land verlaat)
Dan ong 1 km verder kwam de grenspost van Chile. Daar moesten we aanschuiven samen met onze bagage. Na de stempel in ons paspoort moest alle bagage door een scanner. Op zoek naar fruit, groenten,vlees, honing, confituur, melk, ... Dit mocht niet mee over de grens. Wordt blijkbaar gedaan om geen ziektes in het land binnen te smokkelen! Wij waren alvast door Annemieke gewaarschuwd dat deze controle zou plaats vinden toch kreeg Silvia's rugzak een extra visuele check. In haar rugzak hadden we chips en een fles wijn opgeborgen maar blijkbaar gaf de machine iets anders aan. Maar na controle mochten we alles behouden en terug naar de bus gaan. Daar moesten we de bagage terug inladen. Strange genoeg reed de bus nadien 100 meter verder Chile binnen, bij een cafetaria en ook de enige plaats in de dichte nabijheid om een broodje voor de picknick te kopen, om terug alles te moeten uitladen en in een Chileense bus te laden. Chile en Argentina hebben mekaar niet echt lief, vandaar ! 
Na een korte stop in dit cafetaria, begon onze begeleide busrit naar Parque Nacional Torres del Paine. 
Volgens Unesco is dit het mooiste nationale natuurpark ter wereld. Benieuwd!
En ja, al gauw werden we geconfronteerd met heel mooie natuurpanorama's.
Zeker onze eerste stop was echt schilderachtig. Los Torres ( de bekendste groep spitse bergen van het park) in een blauwe hemel met daarvoor een turquoise meer. (Lago Sarmiento ) Echt een poster waard!
Ook viel de massale aanwezigheid van guanaco's ( de inheemse lamasoort ) heel hard op. We hadden er al veel in Peninsula Valdez gezien en onderweg maar vandaag was hun aanwezigheid heel opvallend. Blijkbaar leven er rond de 20.000 st in het park wat infeite onrustbarend veel is. 
Vervolgens nog bij enkele miradors gestopt. Net voor de lunch deden we een korte wandeling naar het meer Nordenskjold met zicht op de Sierra Paine Grande , kolossen graniet om U tegen te zeggen! Daar namen we lunch, weinig plaatsen die ik ken waar je kunt picknicken met zo'n zicht! Het smaakte!
Daarna vervolgden we onze weg naar el Salto grande, een grote waterval met een immens waterdebiet. Het Lago Nordenskjold vulde hiermee het Lago Pehoé! 
Terug de bus op om via Laguna Melizas (!) , waar komt me die naam bekend voor? , om zo terug te komen aan de ingang van het park. Daar terug van bus switchen om naar het hostel Torre Central te rijden. 
Onze lodge was terug een verblijfplaats met slaapzalen. Maar het grote minpunt was vooral de monopoli positie die ze hebben, ttz. Drank en eten aan abnormaal hoge prijzen, zeker ten opzichte van de prijzen die we in Argentina gewend waren. Avondmenu = 23 dollar , ontbijt = 11 dollar , lunchpakket = 16 dollar , pintje = 4,2 euro ! Schandalig maar je hebt geen keuze want er is geen alternatief. En van de kwaliteit van de bediening ga ik niet spreken. Overal hangen kistjes om tips ( drinkgeld) te geven, ben benieuwd of dat daar veel geld in belandt ? 
We hebben nog met Martin en Glein de avond gevuld met klaverjassen maar spijtig genoeg hebben de Belgen het onderspit moeten delven. Een revange zal zeker volgen.
Rond elven gaan slapen. Morgen terug een serieuze wandeling voor de boeg. Benieuwd? 
 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Ilse van jullie uitleg valt te herleiden dat de natuur zeer mooi is, hier ook, België is aan een echte winterprik bezig, al enkele dagen sneeuw en t° onder nul, op zaterdag zijn we nog behangpapier gaan kopen in de planit en alles was daar aan de kant, er stond wel een lange rij aan de kassa maar hij was wel opgeruimder dan de colruyt achter de hoek. ondertussen ben ik bekomen van mijn griep en vandaag terug gaan werken, vergaderdag en mijn stem had het wel moeilijk maar moeilijk gaat ook, er terug invliegen is een must want zo thuis zitten met een goei stoveke bij t° onder nul en moeilijke spitsen is aanlokkelijk. de 2 bovenstaande reisverhalen kunnen we (nog) niet lezen? grtjs daar en laat je niet afdrogen door die Nederlanders hé!! geniet daar volop, ook voor ons een beetje, slopel, Ilse Geplaatst op 21 Januari 2013

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking