Reisverhaal «Dag 15 : Parque Nacional Torres del Paine»

Argentina-Chili.2013 | Chili | 0 Reacties 19 Januari 2013 - Laatste Aanpassing 21 Januari 2013

 Zaterdag 19 januari 

Onze laatste week gaat in! Wat gaat het snel! Time flies when you are having fun.
En welke twee weken we al hebben beleefd! Onze beste reis tot nu toe was Vietnam maar ik vrees dat we nu een andere keuze zullen maken. Nog even de laatste week afwachten......
Misschien is ons huidige hostel niet de goedkoopste maar onze bedden waren daarentegen een van de beste! Lekker geslapen al was het wel een huzaren stukje om op het bovenste stapelbed te geraken! Maar er zijn geen ongelukken gebeurd.
Ok, dus opgestaan om 7 uur want we wilden rond acht uur aan onze wandeling beginnen. Het was een vrij pittige , volgens Annemieke , maar best de moeite waard.
Effectief , eerste km begon nog vrij rustig maar nadien waren de volgende 4 á 5 km vrij intensief klimmen met af en toe een beetje vals plat. De daaropvolgende km's gingen op en af . De omgeving was wel mooi maar we liepen tussen 2 heuvels en hadden geen zicht ( of toch maar af en toe ) op de Torres! 
Pas nadat we aan de laatste beklimming van ong 1 km moesten beginnen konden we glimpen opvangen van deze rotsformatie.
Er werden 45 minuten wandeltijd gerekend om die ene km af te leggen, behoorlijk steil dus! 
Maar we werden beloond toen we de top bereikten. Een uitzicht op een klein meertje met erachter de 4 spitse rotsen, de Torres del Paine! We hadden terug een stralende dag wat de genomen foto's zeker zullen aantonen en in waarde zullen doen stijgen! Wondermooie natuur.
Het was rond twaalven dat we er waren en dus ideale plek om onze picknick te nuttigen. Ondanks de duurdere prijs viel de sandwich goed in de smaak. 
Toch bijna 1 uur daar van het uitzicht genoten om nadien de afdaling aan te vatten. Deze was ook niet van de poes. Heel veel los grind zorgde voor de nodige voorzichtigheid . 
Rond 16.30 kwamen we aan in ons Hostel. Ik schat dat de wandeling  in totaal ongeveer 20 km lang was. Deze werd afgelegd in bijna  7,5 uur ttz om en bij de 2,5 km per uur! Om maar aan te geven dat het niet zomaar een zondagse wandeling was op een zaterdag! Onze knieën en onze kuiten deelden eveneens deze mening. Hopelijk zijn we morgen wat gerecupereerd!
s'Avonds nog een klaverjaske gedaan, deze keer werden de Belgen uit elkaar gehaald en liep ons Silleke twee keer weg met de overwinning, dit samen met Niels ( een krak in klaverjassen, zijn broer Glein ook trouwens ) . Het zal dus aan mij gelegen hebben ! ? 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking