Reisverhaal «Dag 10 : Guajimico»

Cuba, daar waar de tijd plots eens stil stond ! | Cuba | 0 Reacties 15 November 2015 - Laatste Aanpassing 31 December 2015

Ondanks dat het gisteren vrij laat was, ging het opstaan zonder al te veel problemen. Silvia was al wat aan de betere hand maar durfde nog niet echt dooreten aan het ontbijtbuffet.

Om 9.30 u hadden we afspraak aan de bar om een begeleide wandeling te maken ( gids was dezelfde die gisteren salsales gaf, en ze herkende mij ??? no clue ;) , We waren met z'n elven en gingen eerst een steile klip op, nadien een plateau bezaaid met massa's hollekes van krabben en overal fossielen van koralen. Vooral veel last van de talrijke muggen die ons lekker vonden blijkbaar...Dan een moeilijke daling via scherpe rotsblokken naar een grote grot. Niet verwacht dat we dit zouden tegenkomen, grotten uitgesleten door erosie, water , nu een gegeerde schuilplaats voor talrijke vleermuizen. Diverse stalagtieten en stalagmieten, enorme zuilen werden door velen vastgelegd op foto.

Vervolgens ging de wandeling verder langs de beboste kustrand  naar een monding van een rivier en de zee. Normaal was het de bedoeling om daar een plons te nemen maar het water was te hoog om de zwemplaats te bereiken. Niet echt een probleem want niemand had echt zin om te gaan zwemmen.

Terug gekeerd maar nu via een andere grot naar boven geklauterd om zo terug aan ons verblijf te komen, een leuke wandeling van 1.5 uur .

Voor de rest van de dag was het infeite luilekkeren , lekker aan het zwembad , wat zwemmen, een broodje eten, lachen, kletsen en vooral verder werken aan mijn verslag. Vooral Karin had een groot gebrek aan slaap en heeft dit enorm goedgemaakt ;)

Sommigen onder ons gingen de zee op met een kayak, wij pasten, Silvia was nog niet 100 % en ik wou werk maken van mijn reisverslag.

Tegen de late namiddag kwamen de wolken terug opzetten en werden we getrakteerd op een regenbui. Vlug naar de bar voor beschutting, een ideaal excuus om de aperitief te starten...

We dineerden terug in het restaurant van het hotel, terug buffetvorm. Nadien nog naar de bar maar deze keer was het minder gezellig , ttz geen disco, geen salsa, gewoon dan maar met enkele Djosers een pintje of dergelijke genomen . Deze keer op tijd naar bed. Wauw , wat is dit dagverslag kort ? Maar dat is niet om te zeggen dat we ons niet geamuseerd hebben, integendeel .... Morgen, terug de fiets op, yes !

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking