Reisverhaal «Dag 11 en 12 : Op weg naar het zuiden van Laos»

Rondreis Thailand-Laos-Cambodja-Singapore | Laos | 1 Reacties 25 November 2014 - Laatste Aanpassing 25 November 2014

Dag 11 en 12 : op weg naar het zuiden van Laos

Om zes uur op want om half zeven alle bagage naar beneden, ontbijten en om zeven uur terug weg richting Savannakhet, de tweede grootste stad van Laos.

Niet dat we daar iets gingen bezoeken maar dit was een noodgedwongen stop gezien je met een bus maar zover kunt geraken binnen een redelijk uur.

De afstand was ong. 450 km maar de wegen laten het niet toe om snel te rijden . Gelukkig was het minder slingeren maar de bus moets regelmatig laveren tussen de diverse kuilen in het wegdek, alsook quasi tot stilstand komen omdat de hindernis te hevig was ...

Ikzelf zat deze keer gans achter in de bus omdat er iemand van het gezelschap graag vooraan wou zitten wegens wagenziekte.

Ik heb diverse keren het gevoel gehad dat ik op een of andere attractie van een pretpark zat.... Zeker als de bus in golvende putten reed , kreeg de achterste bank de volledige lading !

Gelukkig waren er tijdens de dag de nodige stops voor koffie, plas en lunch.

Het landschap was niet echt wauw, zeker langs de baan. Weilanden en talrijke dorpjes hebben we doorkruisd maar het was vooral het verre panorama dat mooi was. De nalopers van het Karstgebergte waren af en toe vrij dichtbij goed zichtbaar.

Een 15 km voor Savannakhet hebben we nog een belangrijke stoepa bezocht, ook hier zou een of ander deel van het geraamte van Boeddha begraven zijn! ( ik denk dat deze een serieus skelet had ... ) , de zoveelste tempel maar we waren zeker niet ontevreden om na een lange busrit nog iets cultureel te zien alsook om onze benen te kunnen strekken.

Het was al donker toen we aankwamen aan ons hotel.

Op het eerste zicht hadden we een pracht van een kamer, een balzaal ... Maar toen we dichterbij keken, zagen we diverse plaatsen houtstof ( allicht te wijten aan memel) ook ons bed zat onder de slachtoffers. Dan maar vlug de uitbater van het hotel erbij gehaald... Deze heeft gewoon afgestofd, opgekolpt en klaar was kees ....

Wij hebben toch maar voor alle zekerheid onze hoofdkant gedraaid om zeker niet in het stof te zitten tijdens onze slaap.

Tijd voor douche was er niet meer daar we samen met de groep gingen eten in de binnenstad. Deze hielden we tegoed na terugkomst op de hotelkamer.

Na deze opfrissing tijd maken voor het schrijven van dit verslag en doke doen, morgen terug om zes uur op. Het zal terug een vermoeiende lange busreisdag worden, eindelijk in het zuiden van Laos....

Dag 12 : verder naar zuiden van Laos , nl Khong eiland.

Om zes uur op, half zeven ontbijt, hoewel ontbijt ... Duidelijk dat het inbegrepen was in de prijs want twee toastjes, twee spiegeleitjes en een tas koffie . Maar we hadden toch niet veel tijd want onze bus vertrok om zeven uur. Terug een rit van om en bij de 450 km..... Maar deze keer waren de wegen min of meer redelijk te noemen, we zijn al sneller tevreden tegenwoordig ...

Het uitzicht was in het begin ongeveer hetzelfde als gisteren, toch meer en meer rijstvelden en wat dichter bij de bergen.

Een plaspauze onderweg en gestopt voor de lunch in Pakse, de place to be voor koffie ! Hier bevinden zich de grootste koffieplantages van Laos. We hebben het niet nagelaten om er een te proeven. Zelfs de café latté was voldoende sterk maar lekker, no doubt !

Ook de chicken sandwich was een lekkernij.

Rond half twaalf nog een uurtje verder rijden om toe te komen in Wat Phu, de voorloper van Angkor Wat. Dit tempelcomplex dateert uit de vijfde eeuw en was destijds het Mekka van het hindoesme, nadien omgevormd tot boedhistische tempel. Nu is het een ruïne , destijds moet dit prachtig geweest zijn.

Het complex ligt in drie niveau's , het was dus klimmen geblazen om dit allemaal te bezichtigen. Het was rond half twee dat we er toe kwamen en het was bloedheet. Iedereen die er was kan dit beamen, ieders shirt was zeiknat van het zweet door de inspanningen . Maar we vonden het wel de moeite. Zowel beneden als verderop . Zeker als je volledig boven stond had je een prachtig en wijds panorama van dit gebied. Ik heb er toch effen op een steen gaan zitten om te genieten van dit beeld. Ook hier bleef je foto's trekken.....

Dit belooft voor Anghor Wat ...

Terug de bus in , rond half vier om nog een drie uur verder te rijden, bestemming Khong eiland. Voor ons bang afwachten wat de malariamug zal brengen.

Rond zeven uur aangekomen, het was al goed donker, al goed misschien want de muggen zijn normaal het actiefst bij zonsopkomst en zonsondergang.

Deze keer hadden we een kamer met aparte bedden, eerste keer van deze reis...

Toch wat verschoven om toch de bedden naast elkaar te hebben...

Eerst ons avondmaal besteld in het restaurant van het hotel, dit ging nog wat duren, dus even de lobby in om de "verplichtingen" zoals what's up en mails te checken. Internet was wel enorm traag ....

Rond acht uur richting resto, samen met enkele reisgenoten nog zitten keuvelen over onze dag en de voorbije dagen.

Rond 21.15 uur richting kamer om te bekomen met een koele douche want het was nog altijd zowel buiten als binnen vrij warm .

Morgen kiezen we voor het voorgestelde programma, nl met een boot de Mekong op, wat wandelen , enkele watervallen bekijken, ...

Benieuwd....

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

tangatanga.com/silfer Heb je uierzalf mede voor eventuele blaren op het achterwerk ???? Geplaatst op 27 November 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking