Reisverhaal «1e fietstocht»

Biketour Atlas | Marokko | 2 Reacties 22 April 2012 - Laatste Aanpassing 22 April 2012

Onze eerste fietsdag begon pas na de middag. Rond 8 uur ontbeten ( lekkers vers fruitsap ) en veel zoets ! Rond 9 uur richting Carrefour om onze lunch voor vandaag en morgen in te slaan, alsook wat fruit.
Uiteraard een paar flessen wijn gekocht ( Marokaanse! ) want in resto's of hotels kan je dit glaasje troost haast niet vinden.
Daarna lekker gerelaxed aan het zwembad, in de zon uiteraard. 
Om 13 uur kwamen de drie busjes aan. Een korte uitleg, verdeling in de bus en weg waren we!
Ongeveer anderhalf uur rijden ( 95km) naar onze bestemming. Buiten Marrakech kwamen we in een steeds meer glooiende en groene omgeving, richting Atlas. Ergens op een kleine parkingplaats begon onze eerste avontuur, nl 10 km fietsen !!! Maar waarvan 6 klimmend! 
En klimmen deden we! Al na de eerste bocht ging het vrij steil naar boven. Af en toe een dalletje( niemandsdalletje zou Toon zeggen) en terug naar boven. Onmiddellijk werd de sterkte of de zwakte van elkeen duidelijk. Ferdinand reed even mee met de kopploeg maar, keerde af en toe terug om me op te vergezellen. Wel een zeer mooie streek en mooie vergezichten. 
Bijna op het einde van onze eerste trip was er nog een mooie grot te bezichtigen " Imnifri " ( mond van de grot). Mooie afwisseling maar 200m dalen maar ook natuurlijk stijgen!!! Na dit bezoek ging de zon al goed onder maar gelukkig 1 minuutje verder was onze herberg. In the middel of nowhere maar mooie streek. Overal groen en heuvelachtig.
De eerste test met de mountainbike is goed gelukt. Ik heb het zadel van de fiets zelf maar Ferdinand heeft zijn zadel laten switchen met het zijne. ( vroeg wel wat sleutelwerk gezien de pin een andere diameter had ). Ferdinand heeft ook fiets nummer 13! Hopelijk brengt dit geen ongeluk.
De herberg zelf was vrij leuk ingericht. Onze kamer op het dak bood een mooi uitzicht over de bergen. We moesten wel het sanitair delen met enkele kamers. De douches vielen mee maar de toiletten waren op z'n Frans ;) . 
Bedoeling was om half acht te dineren maar de bereiding van de tajine met kip liep wat uit. Hebben dan maar de tijd gebruikt om elkaar wat beter te leren kennen. Rond kwart voor negen kregen we dan onze welverdiende avondeten. Heerlijk met wat brood en tomaatjes in dobbelsteen gesneden. 
Rond 10 uur nog een glaasje rode wijn als slaapmutsje en gaan slapen op een veel te hard bed voor mij. Benieuwd hoe ik morgen uit bed kruip! 
Morgen de koninginnerit aub !!! Al na de tweede dag ...... 60 km waarvan drie kwart stijgend. Benieuwd hoe ik het morgen er van af breng.
Tot hoors.

Met dank aan ons Melleke, onze assistente van dienst.
 

 

 

 

 

Fotoalbums van Marokko

Marokkoreis 2012 (12)

04 Mei 2012 | Biketour Atlas | Marokko | Laatste Aanpassing 04 Mei 2012

  • p1100281
  • p1100233
  • p1100293
  • p1100294

 

Plaats een Reactie

Tania en Bart Een mooie start en nen dikke proficiat dat jij zo goed kan klimmen, mss zijn we complementair, ik kan goed dalen... :) Geplaatst op 23 April 2012
Ilse go, sil, go, geniet van de vergezichten achter elke bocht hier wordt het deze week niet warmer dan 14°C + elke dag regen!!! grtjs, Ilse Geplaatst op 22 April 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking