Reisverhaal «Koninginnerit 22/04/2012»

Biketour Atlas | Marokko | 2 Reacties 22 April 2012 - Laatste Aanpassing 23 April 2012

Zondag 22 april : Een rustdag ? No way, niet in het Atlasgebergte. 
Opgestaan om 7 uur, al bij al nog goed geslapen op een veel te harde matras. Even wakker geweest van een luidruchtige hond ergens in het midden van de nacht. Onze kamer was oostwaarts gericht en konden we al vlug genieten van een mooie zonsopgang. (= veel licht in onze kamer op een vroeg uur). Vlug ons gewassen, fietskledij aan en onze koffers gemaakt, want we moesten om half acht ontbijten. Terug veel zoet( confituur, honing, etc ) . Deze keer ook een lekker pannekoekse. We moesten wel wat suikers binnen nemen, gezien we vandaag de zwaarste rit voor de kiezen kregen.
Rond half negen konden we vertrekken richting Hoge Atlas. Na een uurtje met het busje, werden we gedropt ergens tussen de bergen, juist voorbij een heuveltop. Jackie, onze begeleider, legde nog eens het parcours uit ( gewoon de weg volgen en bij de grote brug stoppen om te picknicken) Uiteraard was dat het makkelijkste maar de weg lag er af en toe zeer slecht bij en ging gestaag omhoog.
Het moment om de marketing van Wolvenberg naar buiten te brengen, nl het uitdelen van de stalen van Gu, het Krachtsnoepje bij uitstek! We gingen het nodig hebben!
Eerste km waren zeer leuk = afdaling , om de benen op te warmen. Daarna ging het naar omhoog, af en toe onderbroken met wat vals plat. Gelukkig bleef het stijgingspercentage aanvaardbaar en kon iedereen in zijn eigen tempo de picnickplaats heelhuids bereiken. ( eerste heeft wel meer op een uur moeten wachten op de laatste) Wij waren gelukkig bij de eerste 10. 
Onze picknickplaats was enigszins bizar. Gewoon een terrasje aan 2 kleine winkeltjes, met daarnaast 2 Marokkaanse slagerijen. Die hadden juist 2 geiten geslacht. De kop, opgekuiste ingewanden en vacht lagen voor het winkeltje, de stukken vlees hingen lekker te besterven in open lucht. Van HACCP-normen nooit gehoord ;) 
Even enkel Gu's genomen na onze kaaslunch om in vorm te zijn voor het zwaarste van de dag! Beklimming van de pas die ons over het Hoog Atlas gebergte zal brengen. Meer dan 20km klimmen! Het ging vrij goed en was niet te steil. Toch in het begin :) ! Zowel Silvia als ikzelf gingen op eigen tempo naar boven. Ik sprak af om na de top terug naar beneden te rijden om dan tezamen de top van de pas te bereiken.
Maar hoe hoger we gingen, hoe steiler het werd, alsook dat de kwaliteit van de weg daalde! Maar ik heb de zware rit in 1 stuk kunnen uitrijden( 4de van de 20 ). Effen drinken, een paar fotootjes nemen van de vergezichten en dan terug de fiets op.... Naar Silvia . Belofte maakt schuld! De afdaling op de slechte weg was echt gevaarlijk. Te hard remmen deed je slippen maar te weinig remmen zorgde voor een rotvaart! It wasn't easy. But I made it without falling ;) . En ik kwam ons Silleke toch al na enige km's tegen. Toppie! Nu af en toe wat uitrusten met het nodige water en we kwamen tezamen aan de top.
Nu volgde een heerlijke afdaling met mooie panorama's. Gelukkig was nu de weg wel degelijk (asfalt met jawel regelmatig kiezel in de bochten)
Even later kwamen we aan ons eindpunt van de dag. Onze 65 km zat erop. Mijn fiets deed op het eind nog vreemd. Blijkbaar had ik een platte achterband ( pas gemerkt bij het afstappen aan ons eindpunt ).
Vervolgens gewacht totdat we compleet waren om met onze busjes door te kunnen rijden naar ons hotel ( toch nog +- 2 uur rijden).
Leuk hotelletje, zachter bed , soepje, brochetjes en sinaasappel-banaanshake als dessert om onze energie terug op peil te brengen.
Nu nog even genieten met een glaasje wijn tijdens het intypen van dit verslag.
Morgen de volgende tocht, rijden we in de Todra kloof en daarna met de busjes richting Erfoud (woestijndorp ). Tot morgen met meer nieuws. Tot hoors.  

 

 

 

 

Fotoalbums van Marokko

Marokkoreis 2012 (12)

04 Mei 2012 | Biketour Atlas | Marokko | Laatste Aanpassing 04 Mei 2012

  • p1100233
  • p1100606
  • p1100293
  • p1100363

 

Plaats een Reactie

Patrick Voor degene die dachten alleen naar beneden te moeten bollen is dit percies toch wat anders! Allez deze die goed in den Atlas (gebergte) hadden gekeken zullen wel beter geweten hebben. En hoe zit het met de Marokaanse Wiskey waar Ise zo zot van is? NR 13 heeft zijn werk blijkbaar al gedaan, hopelijk blijft het daarbij. Nog heel veel Atlas plezier. Patrick Geplaatst op 23 April 2012
Tania en Bart niet gemakkelijk precies, ... maar waarschijnlijk een heel mooie ervaring in die natuur!! PS: het feestje van Sabinne was superleuk, goe gedanst, goe gelachen en ne goei ABC voorgedragen!! Geplaatst op 23 April 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking