Reisverhaal «Naar de duinen: Erg Chebbi 24/04/2012»

Biketour Atlas | Marokko | 3 Reacties 24 April 2012 - Laatste Aanpassing 25 April 2012

  Lekker geslapen deze nacht. Silvia was echter al vroeg wakker en bleef maar woelen. Gelukkig voor haar moesten we al om 6.30 uur op. Om 7 uur aan de ontbijttafel want we moesten tegen 8 uur vertrekken richting zandduinen. 
Deze keer was het ontbijt in buffetvorm en konden we kiezen uit zoet en iets hartigs. 
Op weg naar de duinen even nog gestopt om onze lunch in te kopen. Deze keer beperkten we ons tot wat Marokkaans brood, la Vache Qui rit, appels en meloen. 
Rond 10 uur konden we van start gaan voor onze 4de fietstocht. Ons parcours was als volgt : eerst 20 km langs de Route touristique om daarna een lange, quasi rechte lijn van 37 km af te leggen naar de duinen.
Wat een verschil van natuur met gisteren! De route touristique ging langs kleien dorpjes in een opeenvolging van oases, dit over een quasi vlakke weg. Veel groen in het midden van een grote woestijnregio. Toch de moeite waard om er doorheen te fietsen.
Na 20 km rijden kwamen we uit op de weg naar Merzouga. 37 km quasi kaarsrechte weg naar de zandduinen van Erg Chebbi. Nergens geen beschutting van zon of wind. We startten tesamen maar na enkele tijd kwam er verbrokkeling. Niet iedereen had zin om in deze hitte ( middaguur ) eens door te trekken. Begrijpelijk gezien het aanzienlijk boven de 30 graden was. Tijdens het fietsen merkte je dit in mindere mate vanwege de wind die vooral zijdelings stond. Maar wanneer je halt hield om even te verpozen en wat water te nuttigen, werd je geconfronteerd dat we echt in een woestijn zaten. 
Rond half twee was de ploeg voltallig aan ons picnickpunt. Iedereen zocht direct de schaduw op om zijn lunch te verorberen ( binnen in een lemen huisje op tapijten van dromedariswol ).Uiteraard kregen we terug een kopje Marokkaanse whiskey geserveerd. Lekker op zo'n hete dag!
Niet iedereen had zin in een jeepsafari in de duinen. 12 van de 20 waagden dit avontuur. De rest ging met een apart busje alvast richting hotel om de resterende tijd vrij te spenderen. 
Wij namen de jeep. Er waren drie stuks voorzien voor onze groep. Onze jeep was deze keer enkel gevuld met Belgische toeristen, Frederik en Annelore uit Evergem !!! en onszelf. 
De rit die ongeveer drie uren duurde was vrij divers : bezoek aan een nomadendorp, de duinen, de rotswoestijn, een spookdorp, een locatie waar ze nog steenkool ontginden alsook een grondstof waar ze glas mee maken( naam ontsnapt me nu ) , gecombineerd met een chauffeur met de nodige cowboy-gehalte!
Maar echt de moeite om deze natuurfenomenen te kunnen aanschouwen.
Rond zes uur 's avondspits kwamen we terug aan aan ons hotel. Een lekker pintje deed enorm deugd, allez bij mij toch!
Vervolgens een douchke genomen om nog even de eerste helft van Barcelona versus Chelsea mee te pikken.
Bij de rust was het moment aangebroken om onze honger te stillen ( want die hadden we na een vermoeidende maar toffe dag ).
Gelukkig werden we deze keer verwend met een dinner in buffet-vorm. Nu konden we ons eens laten gaan in het nemen van groenten die we de laatste dagen wel wat gemist hadden. Plus het was nog lekker ook ;) 
Nog wat bijgepraat met enkele van onze reisgenoten om zo rond half tien richting kamer te gaan. 
Dit verslag snel ingetikt want de vermoeidheid slaat toe. De fysieke inspanning en de warmte eist z'n tol plus morgen staat er een rit van 80 km voor sommigen voor de boeg. 
Tot hoors.

Ferdinand en Silvia

Dit bericht werd eveneens verzorgd door onze blonde dochter, actueel verblijvend in Boechout.

(Melissa: Mijn vermeldingen worden telkens origineler! Ik vraag me af wat het morgen gaat zijn xD)

 

 

 

 

Fotoalbums van Marokko

Marokkoreis 2012 (12)

04 Mei 2012 | Biketour Atlas | Marokko | Laatste Aanpassing 04 Mei 2012

  • p1100606
  • p1100294
  • p1100233
  • p1100541

 

Plaats een Reactie

Ilse ja, de erg chebbi, mooie blauwe hemel, erg slechte weg er naar toe, alléé naar onze ontbijtplaats toch, mooie zandkleur. hier 10°C, morgen met de klas naar gent, gravensteen en ...... slopel, Ilse Geplaatst op 25 April 2012
Bart en Tania Nice, alvast veeeeeeeeeeeeeeel beter dan hier, enfin de wind hebben we ook, maar daarbij koud, 10 gr, en regen, regen, regen, regen, regen, en ....... regen!! Geplaatst op 25 April 2012
Patrick Broere, 80km alles geven hé man! Moet er nog zand zijn? Geplaatst op 25 April 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking