Reisverhaal «Todrakloof 23/04/2012»

Biketour Atlas | Marokko | 1 Reacties 23 April 2012 - Laatste Aanpassing 24 April 2012

  Vandaag lekker geslapen op een beter bed dan gisteren. Silvia was blijkbaar toch al vroeg wakker maar kon zich bezig houden met een spelleke( iets met een potlood en een gom). 
Om half acht werden we verwacht aan de ontbijttafel. Deze keer was er ook kaas ( porties La Vache Qui Rit ) op het menu. Een lekkere "noesnoes" gedronken ( Marokaanse lait russe voor de kenners), wit brood en vers geperst fruitsap. We konden er weer tegen. 
Rond half negen vertrokken richting Todrakloof. Het was nog wel best een eindje rijden, alsook moesten we nog in een dorpje onze lunch gaan inkopen. Wij hadden nog wat kaas over, dus enkel wat brood hadden we infeite nodig. In het dorpje was juist een marktje aan de gang ( misschien is dit wel dagelijks daar het geval) , in ieder geval konden we het niet weerstaan om een kilo heerlijke aardbeien te kopen voor amper 10 diram ( +- 1 euro ! ) , als toetje ;)
Daarna richting kloof. Een goede 5 km voor de fameuze kloof werden we afgezet en konden we gaan fietsen. We werden alvast getrakteerd met een serieuze klim met een mooi stijgingspercentage. Gelukkig was het maar 1 km echt zwaar klimmen maar in ieder geval onze benen waren ineens goed opgewarmd. Weinigen onder ons hebben dit in een ruk kunnen klaren. Vervolgens ging het geregeld op en af maar met iets meer "op" ! We maakten met z'n allen even een tussenstop aan een terrasje. Lekker beschut onder een grote luifel want de zon was serieus aan het branden. Er was geen wolkje te bespeuren ( sorry voor de thuisblijvers ! ) . 
Daarna vervolgden we onze weg. Dit is echt een aanrader. En zeker met de fiets! Kilometers fietsen in een omgeving waar links en rechts metershoge en steile rotsformaties het decor vormen. Ik heb uitgebreid tijd genomen om zowel foto's te nemen als er op mijn gemak door te rijden. Ons eindpunt voor de kloof was ong. 6 km verderop, Auberge Le Festival . Daar konden we onze picnick nuttigen mits consummatie van een drankje. No prob, zeker niet met de omgeving waar we onze boterhammen konden eten. En we waren alleen met onze groep. Zalig! 
Het leuke was nog dat we gewoon terug naar onze startplaats moesten rijden. Niemand vond dit een probleem om dit natuurverschijnsel een tweede maal te aanschouwen. En deze keer waren er meer "af's" dan op's ;) 
Gewoon een zalige fietstocht! Blijkbaar was dit om en bij de 38 km.. 
Terug op onze start/aankomstplaats reden we richting Erfoud. Dit was nog een beduidend lange rit. Erfoud ligt namelijk niet zo gek ver van de grens met Algerije. Een grote duinenwoestijn scheiden de landen. Morgen staat er normaal een jeepsafari in de duinen op het programma. 
Onderweg nog even gestopt om wat dromedarissen te fotograferen, alsook een ondergronds watersysteem van weleer te bekijken. 
De laatste 13 km konden we terug de fiets op, richting hotel. Volledig vlak en quasi altijd mooi rechtdoor. Dit nodigde diverse mensen uit om eens goed door te trekken! Hoewel we niet in hetzelfde peleton zaten, waren Sil en ikzelf aangenaam verrast van het "slipstream-effect" dat je verkrijgt als je in groep een bepaalde snelheid wenst aan te houden. Dit lukt je nooit of toch zeer moeilijk alleen! Echt leuk om dit eens te doen.
Ons hotel voor vandaag is echt de moeite. En we blijven er twee dagen. Een mooi gerestaureerde versterkte woning van vroeger is nu omgetoverd in een leuk en autentiek Marokaanse hotelleke. En de bedden zijn zacht ( goed nieuws voor Silvia )
Nog beter, ze serveren hier bier en wijn aan zeer democratische prijzen ( 20 diram voor een pilsje en 120 diram voor een fles wijn ) . 
Vlug een douchke genomen om in het restaurant van het hotel aan tafel te schuiven. Allebei de dagmenu genomen. De auberginesalade was echt lekker, de tajine van Sil was wat aan de karige kant met groenten . Maar al bij al een lekkere maaltijd . En terug wat meer mensen van onze groep leren kennen . 
Kortom vandaag was het terug een zeer geslaagde dag. 
Benieuwd wat er nog volgt!
Tot hoors.

Ferdinand en Silvia

Met dank aan onze bevallige assistente Melissa

 

 

 

 

Fotoalbums van Marokko

Marokkoreis 2012 (12)

04 Mei 2012 | Biketour Atlas | Marokko | Laatste Aanpassing 04 Mei 2012

  • p1100264
  • p1100281
  • p1100606
  • p1100233

 

Plaats een Reactie

Bart en Tania Silvia toch, das nu toch gene leeftijd ni meer om met een kleurboekje op reis te gaan hé!!! Geplaatst op 25 April 2012

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking