Reisverhaal «Dag 2 : Op weg naar Laos»

Rondreis Thailand-Laos-Cambodja-Singapore | Thailand | 0 Reacties 18 November 2014 - Laatste Aanpassing 18 November 2014

Dag twee : 15 november Chiang Mai - Chiang Khong

Om zes uur op ..... Vroeg maar we hadden lekker geslapen, nog niet voldoende maar toch een verademing na onze slaaptekort van de voorbije twee dagen.

Buiten het hotel hebben we zalig ontbeten voor amper 100 baht pp. Oa. Lekkere pho soep ( voor de kenners )

Om 07.30 u hadden we afspraak aan ons hotel om een van de belangrijkste tempels van deze stad te bezoeken. Deze stond hoog op een berg Doi Suthep (1685 m hoog )

Met twee busjes ernaartoe want deze steile beklimming was niet besteed aan een grote bus . Deze beklimming was ook gegeerd door vele fietsers. Toch mijn bedenking hierover, happend naar zuurstof van de inspanning in een omgeving waar veel auto's / busjes al dampend gas geven om de berg op te geraken .... Niet echt gezond, lijkt me !

De tempel Wat Pratat ( 16de eeuw) is een van de 200 tempels die de koning van Thailand bezit. Je merkt dit ook aan alle pracht en praal. Onze gids Yoyo gaf ons een kleine uitleg over het boedhisme en deze mooie tempel. Interessant .

Om 10.45 uur terug aan hotel om verder te reizen naar onze volgende stad Chiang Khong, een stadje aan de grens met Laos.

Onderweg was er nog een afspraak met een zeer speciale tempel, omgeving Chiang Rai. Een tempel gebouwd door een gekende Thaise kunstenaar. Deze wordt dan ook serieus aanbeden, beetje goeroe gehalte of een soort van sekteleider.

Maar effectief wel de moeite waard, een volledig witte kitcherige tempel met enorm veel draakornamenten , met spiegeltjes, glas in verwerkt, dit langs de buitenkant. In de tempel allerlei muurschilderijen met veel detail uitgewerkt, alsook is er een muur beschilderd met afbeeldingen van allerlei recente personages ( michael jackson, elvis, batman, superman, spiderman, edward schizzerheads, etc ) opmerkelijk om dit te combineren in een boedistische tempel.

Gezien de grote hoeveelheid bezoekers ( en niet enkel toeristen maar ook veel Thai ) blijkbaar toch een soort bedevaardsoord ... Zeker niet te missen als je daar in de buurt bent !

Ook te vermelden waard was dat we vooraf iets gegeten hebben en dat ik een eerste kennis heb gemaakt met een zeer lekkere vruchtenshake ( zeker een aanrader ) maar ook met de pittige thaise keuken..... Ik dacht een eenvoudig gerechtje te nemen maar was vergeten te vragen naar de graad van pikantheid. Goede les blijkbaar ... Zelfs voor Silvia iets te hot , zelfs met een grote hoeveelheid witte rijst kon ik het branderig gevoel niet temperen. Gelukkig bleef deze niet hangen en waren de zweetdruppels vlug verdwenen.... Weer iets bijgeleerd !

Na een best vermoeiende busreis ( de wegen zijn niet echt top ) rond 18.30 uur aangekomen in Chiang Kong. Deze keer was het hotel met een andere kwaliteit , echt mooi en onze kamer was met zicht op de Mekong en aan overkant lag Laos.

Gezien het late aankomstuur, vlug even opgefrist om nadien te gaan dineren in het hotel. De prijs viel terug goed mee, enkel vrees ik dat ik weinig wijn zal drinken. Deze is in tegenstelling met het eten en andere dranken zoals bier en frisdrank aan de hoge kant, zeker in thaise normen ( 150 bhat voor 1 glas = +~ 4 euro) . Maar, So be it !

Rond 22 uur onder de lakens want morgen terug vroeg op, nl 06.00 uur ! Op naar Laos! 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking