Reisverhaal «Zondag 10 en maandag 11 november»

Fietsreis Zuid-Afrika 2013 | Zuid-Afrika | 0 Reacties 16 November 2013 - Laatste Aanpassing 24 November 2013

Zondag 10/11 en maandag 11/11

Vandaag dus vroeg op om zeker nog wat te kunnen fietsen.

Effectief , er was iemand aan de receptie om de openstaande rekeningen te ontvangen. Slechter nieuws was dat er een fiets gestolen was ondanks er een nachtwaker was op de parking ( had niets gezien ) ! Alsook dat er een personeelslid was opgepakt. Hij was namelijk betrapt in een kamer van een van onze reisgenoten toen die naar haar kamer ging na avondeten. Blijkbaar had hij vooraf nog in enkele kamers weten snuffelen maar niemand was iets kwijt. Ik vermoed dat geld hetgeen was wat hij nodig had.

Ok, planning van de dag : bezoek aan Kaap Agulhas en aan Nationaal Park De Hoop, dit via een mooie bergpas, nl Tradaupas, een mooie bergketen en mooie rotsformaties.

Onderweg eerst nog ontbeten om zo rond de middag Kaap Agulhas te bezoeken. Dit is het zuidelijkste puntje van het continent. Hier vloeien de warme Indische Oceaan samen met de koudere Atlantische Oceaan. Indien je hier woeste golven en straffe winden zou verwachten, dan moet ik je teleurstellen. Of in ieder geval niet op het moment toen we er waren. Na een uurtje heen en weer te hebben gewandeld, nu op weg naar het nationaal park De Hoop, een uitgestrekt natuurgebied aan de kustlijn met bonte bokken en elandantilopen als voornaamste bewoners.

De ingang was op een heuvel en daar begon dus onze fietstocht. Bedoeling was om eerst naar het restaurant te fietsen, te lunchen om nadien het park verder te verkennen met de fiets. We kwamen rond 14 uur aan aan het restaurant ( Silvia had nog 100 meter ervoor een platte band , gelukkig dus niet ver om deze te laten repareren). Gezien we rond 17 uur terug aan het restaurant dienden te verzamelen, wilden we dus snel iets eten om zo het park verder te verkennen, liefst tot aan het strand, net over de witte duinheuvels. Dit was tot minimum 1 uur rijden heen. Maar na anderhalf uur hadden enkelen van ons nog hun eten niet gekregen, wij ook niet . Het was nochtans maar een simpele burger met wat sla en friet maar blijkbaar was timing niet hun prioriteit. We ( 6 personen in totaal ) hebben dan maar onze bestelling geannuleerd en de fiets opgesprongen. Toen we juist wensten te vertrekken , meldden ze ons dat het klaar was. Maar voor ons was dit vijgen na Pasen. Dit vonden we niet leuk om doen maar zolang wachten om iets te kunnen eten terwijl we hoofdzakelijk kwamen om het park te bezoeken, vonden we erover gaan. Dus geen lunch voor ons!

Ik heb dan een groot stuk voorop gereden in de hoop om de strandstrook te bereiken maar dat is me niet gelukt. Ik wist dat ik ten laatste tegen 16.40 moest terugkeren om tegen half zes aan de bus te staan. ( was met een half uur verlaat vanwege het lange wachten in resto ) . Op de terugweg heb ik dan iedereen maar geinformeerd dat we de terugweg moesten aanvatten om niet te laat bij de bus te zijn.

Rond 17.45 uur was iedereen terecht en konden we vertrekken naar ons hotel te Malgas. Een klein dorpje maar met een leuk hotelletje, ongeveer een driekwartier rijden van het nationaal park.

Kamers waren ok, in de bar konden we alvast aperitieven om nadien een buffet aan te snijden. Geen hoogstaande maaltijd maar wel lekker.

Nog lekker genoten van een glaasje wijn en slapen maar.

Maandag 11/11

Tijdens het wachten op het ontbijtbuffet konden we genieten van de mooie ligging van het hotel. Gisterenavond werd het al donker toen er aankwamen. Aan de voorkant was er een grote tuin met zwembad, trampoline en zelfs een grote woonschuit. Deze moet waarschijnlijk nog gediend hebben om op de "brede rivier" te varen ( dit is ook de echte naam van de rivier die voor het hotel liep, brede rivier .... Gebrek aan inspiratie ? )

Planning vandaag : richting Oudshoorn, het mekka van de struisvogel . Via de bekende route 62 verlieten we de graanvlaktes ( veel kraanvogels gezien, is trouwens nationel vogel van Z-A) en kwamen in de Karoostreek ( half woestijn)

De hoge bergflanken houden veel regen tegen , vandaar dat de streek minder groen is dan de streek waar we juist uitkwamen.

We wilden ons geen tweede keer laten verrassen door een langdurige lunchpauze en kozen er dus voor om bij een supermarkt te stoppen en picnic te kopen.

Nadien verder gereden , picnic gedaan en onze fietstocht van ong 40 km aangevangen, dit keer langs een veel minder drukke baan. Het was mooi weer en de temperatuur was al aardig hoog.

We reden eerst door een wijngaardgebied ( rustiger en mooier dan in Stellenbosch) , nadien door een grote vlakte waar je tientallen struisvogels kon spotten. We dachten toen al wat een hoop maar dat was een tipje van de ijsberg. Naarmate we dichter bij Oudshoorn kwamen, kwamen we meer en meer struisvogelboerderijen tegen ttz. enorm veel dieren op een kleine oppervlakte. Gek om te zien, zoveel struisvogels bij elkaar. Als ik dan terugdenk aan de drie struisvogels die we zagen aan Kaap Goede Hoop en toen veelvuldig fotografeerden, amai ....

Aan alle fietstochten komt een einde, deze ook . Maar we moesten niet ver meer met de bus. Gelukkig maar.

Oudshoorn is zeker geen "arm" stadje. Mooie huizen, grote winkelcentra, brede geasfalteerde wegen, veel restaurants tonen toch aan dat hier veel commerce is. Onze lodge was zeer leuk. Allemaal ruime kamers met kleine kitchenette.

Vlug opgefrist met een douche en gaan eten .

Dit keer werd ons retaurant Jemima's aanbevolen. Volgens Loek, een van de tien beste restaurants van Z-A . Gelukkig was er nog plaats in de tuin en konden we genieten van groene aspergesalade en een tandem nl 100 gr struisvogel en 100 gr elandantilope, elk met een aparte saus en warme groenten.... Heerlijk. Echt een aanrader.

Op tijd naar bed want morgen staat een lastige fietsrit op het menu.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking