Reisverhaal «Duizend terrassen in Thailand »

Wereldreis! | Thailand | 0 Reacties 04 November 2013 - Laatste Aanpassing 25 November 2013

De busreis van Siem Reap naar Bangkok duurde zo'n 10 uur, maar dat had vooral te maken met de chaos die Poipet noemt, de warrige grensovergang waar we langs een lange, drukke straat op zoek moesten naar kleine kantoortjes voor onze vertrek- en aankomststempels, bagagecontroles en andere formaliteiten. Terwijl rugzaktoeristen de processie van Echternach moeten ondergaan, waarbij ze continu geconfronteerd worden met de Thaise dreiging van de doodstraf ingeval ze je met drugs betrappen, kan de lokale bevolking zonder veel moeite heen en weer over de grens, daarbij honderden kilo's goederen meesleurend op iets wat ooit glimmende aamhangwagentjes geweest moeten zijn. Als we uiteindelijk de andere zijde van de grens bereiken, is ons busticket veranderd in een kleine rode sticker op onze polo's, dat ons toegang moet geven tot de minibus die ons naar Bangkok zou moeten voeren. Alles loopt gelukkig volgens plan en enkele uren later rijden we aan wandeltempo de verkeerschaos van Bangkok binnen.

We zouden slechts tien dagen verblijven in Thailand. Omdat het vrijwel onmogelijk is om op die tijd heel het land rond te trekken, hebben we besloten om vooral in Bangkok te blijven en wat later een nonkel van Uria te gaan bezoeken in Chonburi. Onze tijd in Bangkok hebben we voornamelijk gevuld met... administratie! Zo moesten er vluchten verplaatst worden, vrijwilligerswerk in India en Australie geregeld worden, de Australische visa aangevraagd worden, postpakketten verstuurd worden en moest de blog bijgewerkt worden. Al bij al hebben we hier toch enkele volle dagen aan gezeten.

Op andere dagen hebben we de stad verkend. Ons verplaatsend per rivierboot, Sky Train of taxi zijn we o.a. terechtgekomen op de reusachtige weekendmarkt van Chatuchak (waar je echt alles kan kopen!), de Westerse drukte van Khaosan Road, waar we les kregen van een getalenteerde goochelaar, tot zelfs de befaamde rosse buurten met zijn ladyboys en tomboys (man of vrouw, je wist het gewoon niet meer!) waar je niet enkel oude Westerse mannen tegenkwam, maar ook moslima's in zwarte niqabs die zonder te verpinken langs de vele stripclubs passeerden. Een geweldig toeval wilde dat we in Khaosan Road, in hetzelfde restaurant als waar wij zaten, Guillaume tegenkwamen, de mede-uitbater van Huba-Huba op Koh Rong Samloem! Hij had een weekje vrijaf genomen en was naar Bangkok gekomen. It's a small world, zoveel is duidelijk!

Dat de Thai van hun koning houden en dat het bij wet verboden is iets negatief over hem te verkondigen wisten we al, maar het was toch even slikken toen we tijdens een bezoek aan de IMAX, voor de film Gravity, opeens moesten rechtstaan en een 5 minuten durende bombastische ode aan Zijne Majesteit moesten aanhoren! Nadien ging de reclame gewoon weer verder...

Het beeld dat we hadden van Bangkok als de hoofdstad van eindeloos vertier werd duidelijk bevestigd in onze jeugdherberg, waar een dronken Amerikaan werd buitengesmeten na iedereen te hebben lastiggevallen (al roepend dat Amerika de grootste is!) en waar onze Engelse kamergenoot een acute maar tijdelijke aanval kreeg van LDVD na een snelle onenightstand (in een 14 bedden dorm dan nog... o_O... lang leve onze oordopjes!). We merkten het duidelijk: we behoren niet meer tot deze generatie!

Terwijl Bangkok niet ons ding was, hebben we ons goed geamuseerd bij de Guatemalteekse nonkel van Uria, Carlos, zijn echtgenote Teo en hun 1-jarig dochtertje Gifte. We werden zeer gastvrij ontvangen in hun huis te Chonburi en konden twee nachten bij hen verblijven. Samen met hen zijn we naar Pattaya gereden (nog veel meer oude mannen met jonge meisjes!) waar we de boot namen naar het mooie eilandje Ko Lan. Parelwitte standen, kristalheldere groenblauwe zee en massa's toeristen. We hebben een vermoeden dat het op de bekende eilanden in het zuiden (o.a. Ko Phi Phi, Ko Samui, Ko Pha-ngan) niet veel rustiger is.

Waar het eveneens niet zo rustig zal zijn is onze volgende bestemming: India! Verscheidene reizigers hebben ons al gewaarschuwd dat de cultuurschok ertoe zal leiden dat je gegarandeerd een serieuze afkeer zal krijgen van de eerste stad waar je terechtkomt! Voor ons zal dit Delhi zijn. Benieuwd of het klopt wat ze zeggen... maar dat is voor een volgend verslag! Veel groetjes en tot gauw!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Thailand»

Duizend terrassen in Thailand (12)

30 Oktober 2013 | Wereldreis! | Thailand | Laatste Aanpassing 30 November 2013

  • Lantaarns aansteken op het strand
  • Bangkok - zicht vanaf de riviertaxi (1)
  • Het drukke Ko Lan eiland (2)
  • Bangkok - kleurrijke taxi's

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking