Reisverhaal «Maleisië»

The Big Trip | Maleisië | 1 Reacties 15 Januari 2019 - Laatste Aanpassing 28 Februari 2019

Maleisië

Maleisië was een ongeplande en spontane stop. Het land stond eerst niet echt op mijn radar, maar de vluchten naar Nieuw-Zeeland waren goedkoper vanuit Kuala Lumpur dan vanuit Bangkok. En aangezien ik toch al kort bij de grens zat, en het visum gratis en makkelijk verkrijgbaar is, heb ik ervoor gekozen om hier ook een weekje door te brengen. Dus na 6 zalige weken verlaat ik het mooie Thailand en begin aan een lange reis per minibus. Er is wat gedoe aan de grensovergang omdat er iemand langer in het land is gebleven dan toegelaten. In plaats van 9 uur doen we er nu ongeveer 14 uur over om er te geraken! De rit is niet echt aangenaam, maar dit is een luxeprobleem van de wereldreiziger, en denk aan alle mooie momenten die ik de afgelopen weken in Thailand beleefd heb.

Georgetown, Maleisië

In Belgie zegt men wel eens: “Waar ter wereld je ook gaat, overal kom je Hollanders tegen”. Ik heb ondertussen al gemerkt dat dit 100% waar is. In Hanoi was de eerste persoon die ik ontmoette na mijn operatie een Hollander. We zijn toen samen naar Halong Bay geweest en hebben elkaar daarna ook nog in Thailand teruggezien. Wanneer ik ‘s avonds na een lange reis toekom in het hostel in Penang, is de eerste persoon die ik tegenkom opnieuw deze Hollander! Samen met hem, nog 2 andere Hollanders en ook nog 1 Belg, gaan we samen iets eten, en daarna natuurlijk iets drinken. Na een hele dag op de baan smaakt een frisse pint des te meer!

Petronas Towers in Kuala Lumpur

Penang is een mengelmoes van verschillende culturen. Dit is meteen de reden waarom het eiland bekend staat voor haar lekkere keuken. En waar lekker eten te vinden is, vindt men Joris. Ik maak er een sport van om op 1 dag zoveel mogelijk lokale gerechte te proberen. Ondertussen wandel ik de hele dag rond in de stad om al die calorieën terug te verbranden. Georgetown, de hoofdstad van het eiland, is een zeer charmante en gezellige stad. Haar straten zijn versierd met het mooie “street art” van de kunstenaar Ernest Zacharevic. En hoewel ik ben zelf geen al te grote kunstliefhebber ben, kan ik de muurschilderingen wel weten te appreciëren.

 

Street art in Georgetown, Penang

Ik zet mijn reis verder naar Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. De eerste 2 nachten slaap ik hier in een ruimtecapsule. Het hele hotel staat volledig in thema van de ruimte. Het kind in mij vindt dit geweldig en ik voel me even terug een kleine jongen. Ze zeggen toch dat mannen altijd een beetje kinderen blijven? Ik verken de stad en bezoek de bekende Batu Caves Temple. Verder blijf ik ook mijn favoriete sport “jezelf overeten in lokale gerechten” verder uitoefenen.

 

Batu Caves Temple

Twee nachten in de ruimtecapsule is wel genoeg. Het begint eenzaam en onnozel te worden. Een Pool die ik een tijdje geleden ontmoet heb, raadde me nog een ander hostel aan. Dit hostel is in principe een gedeeld appartement, gelegen in een groot residentieel appartementencomplex. Ik betaal 10 euro per nacht voor een compleet uitgerust appartement, gedeeld met 6 anderen. Op de 37e verdieping is er een prachtig “infinity pool” met een magnifiek uitzicht over de stad. Ik sta belachelijk vroeg op om vanuit het zwembad de zon te zien opkomen over de stad, wat zeker de moeite waard was.

Zonsopgang vanop de 37e verdieping

Ik maak vrienden met een Hollander en 2 Duitse meisjes met wie ik het appartement deel. We brengen veel tijd door aan het mooie zwembad, gaan samen eten, spelen wat gezelschapsspelletjes en gaan de laatste avond het nachtleven van KL verkennen. Mijn laatste avond in Azië was weer avond die ik nooit meer zal vergeten.

Een nachtje uit in Kuala Lumpur

Ik kijk terug op 4 heerlijke maanden op dit prachtige continent, en ik ga nu met gemengde gevoelens naar de luchthaven. Ken je het gevoel dat je altijd hebt aan het eind van een leuk festival, een leuke vakantie of wanneer er een belangrijk hoofdstuk van je leven voorbij is? Het gevoel dat je deel uitmaakte van iets ongelooflijks wat nu onherroepelijk voorbij is. Maar ook het gevoel dat je hebt aan het begin van je reis, of wanneer je voor het eerst je festivalbandje rond je arm krijgt. Je weet dat je prachtige tijd tegemoet gaat en dat er van alles op je staat te wachten. Een nieuw continent, een andere cultuur, en een heel ander avontuur. Op naar Nieuw-Zeeland!

Ik kijk terug op 4 heerlijke maanden op dit prachige continent

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Ines Van Hees Leuk om nog eens een nieuw verhaal te kunnen lezen :-) Maar vooral leuk om te lezen dat je het nog altijd enorm naar je zin hebt daar! Blijf er van genieten! Geplaatst op 12 Februari 2019

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking