Reisverhaal «One night in Bangkok»

The Big Trip | Thailand | 0 Reacties 30 November 2018 - Laatste Aanpassing 30 December 2018

One night in Bangkok

Vanaf Bangkok zal ik even geen soloreiziger meer zijn, want ik krijg een maand lang bezoek van een goede vriend van me, Joachim. Normaal ging er ook nog iemand anders mee, maar door omstandigheden kon hij er jammer genoeg niet bij zijn. Niels als je dit leest, je hebt iets gemist! En wij jou ook, dit zou ideaal geweest zijn voor de deugenietjes!

Het was een blij weerzien! En de eerste avond hebben we meteen de boel op stelten gezet in Bangkok. Steffen, de Deen met wie ik al een tijdje aan het optrekken ben was jarig, dus dat moest gevierd worden! We ontmoeten in het hostel ook nog Kris uit Australië en met ons vieren trekken we naar het beruchte Khao San Road. Op het einde van de avond raken we opgesplitst maar vindt iedereen veilig zijn weg terug naar huis. Behalve birthdayboy Steffen. Want hij is op de terugweg blijkbaar beroofd door 2 ladyboys. Gelukkig merkte hij op tijd wat er gebeurde en heeft hij zijn waardevolle spullen nog kunnen redden! Welkom in Bangkok!

We verkennen de stad en we bezoeken wat tempels en het paleis. We proberen wat streetfood en nemen een Thaise massage waarbij mijn knoken kraken als nooit ervoor. Blijkbaar brengt Joachim zijn bezoek mij ongeluk, want voor het eerst op mijn reis krijg ik serieuze darmproblemen. Hij heeft er geen last van dus het kwam zeker niet door het streetfood. Want daar hebben we exact hetzelfde gegeten. Een proper toeristisch restaurant moet de schuldige zijn geweest… Terwijl ik de hele nacht op het toilet zit, hoor ik een koppeltje de macarena dansen in de douches naast me. Het contrast met hoe ik me voel kan niet groter zijn. Maar goede pillen helpen mij er terug bovenop! En ondanks amper 2 uurtjes slaap kan ik de volgende dag toch mee op de geplande excursie. Opnieuw met ons vieren huren we een auto met chauffeur om naar de "Railway market" en de "Flaoting market" te gaan. De Floating market was de grootste "tourist trap" die ik tot nu toe al gezien heb. De Railway market was wel leuk om te zien. Op het moment dat er een trein dwars door de markt komt worden alle kraampjes snel opgeruimd, en worden de sporen ontruimd. We staan zo dicht bij de voorbijrijdende trein dat onze neus er bijna aan moet geloven. 

Onze chauffeur probeert ons nog eens in een tourist trap te lokken. En brengt ons naar een restaurant waar de prijzen minstens 10x duurder zijn dan in Bangkok. Hij heeft blijkbaar niet door dat wij backpackers zijn, en dus niet zomaar eender welke prijs gaan betalen. We bestellen niets en laten ons terug naar de stad brengen. Onze eerst enorm vriendelijke chauffeur lijkt geïrriteerd en zegt de hele terugreis geen woord meer. Hij dropt ons aan het hostel en rijdt verder zonder gedag te zeggen. Wij gaan wat verderop een heerlijke maar pikante Thaise maaltijd eten, voor een fractie van de prijs in het vorige restaurant. We zetten opnieuw een stapje in het nachtleven en gelukkig wordt er deze keer niemand beroofd door ladyboys. We genieten van een prachtig uitzicht over stad vanop de toren waar The Hangover 2 gefilmd is, en drinken er een veel te dure hangovertini. 

Na 4 dagen in deze drukke en zotte stad zijn we wel klaar voor wat afwisseling. We trekken naar de bergen en de jungle in het noorden. Bangkok was een geslaagd begin voor Joachim, en voor onze reis samen. En hoewel ik ondertussen al ruim 2 maanden aan het reizen ben, voelt dit voor mij ook weer aan als een nieuwe start!

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking