Reisverhaal «Malékum salaam »

Senegal | Senegal | 0 Reacties 01 November 2010 - Laatste Aanpassing 17 Maart 2011

We staan vroeg op om een lokaal schooltje van Talibé kinderen een beetje te helpen bij het ontbijt. Deze kinderen zijn afgestaan door hun ouders om les te gaan volgen bij een marabout, een moslimgeleerde. Zij gaan er van uit dat de kinderen het goed hebben, maar de marabouts laten de kinderen bedelen in ruil voor een koranles.  Dankzij steun uit België is het schooltje opgericht om de kinderen een beetje te helpen. 
 

Daarna zijn we met zn allen in een busje gekropen om een paar dagen richting binnenland te trekken. Net (niet) genoeg plaats, maar wel plezant om het op zijn Senegalees te doen. We bezoeken Village Tortue,een schildpaddenopvangcentrum. Hier zitten jonge en stokoude beestjes die het op een andere plaats minder goed hadden. Weer een fijn initiatief.

Ditmaal overnachten we in een soort resort, mét zwembad. En we krijgen na een traditionele maaltijd nog een mooi staaltje van echt afrikaans dansen. Wat echt wel van heel jongs af aan wordt aangeleerd,want de kleine baby'tjes van enkele dagen tot enkele maanden oud liggen naast de luide muziek gewoon lekker te slapen op de leegstaande zwembadzetels.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking