Reisverhaal «Slaveneiland»

Senegal | Senegal | 0 Reacties 05 November 2010 - Laatste Aanpassing 17 Maart 2011

Vandaag bezoeken we het slaveneiland Gorrée. Als we op de boot zitten te wachten blijken er weeral slimme verkoopsters te komen aanpappen.  Onze nieuwe vriendinnen hebben allemaal toevallig een restaurantje of een shop op het eiland.. In Gorrée bezoeken we eerst het slavenhuis. Onze gids vertelt over de vele families die naar hier werden gebracht om elk in de voorziene kamers te wachten tot ze als slaaf verkocht konden worden. Of om eerst vet te mesten of als sexslaaf gebruikt te worden. De kamers waren zeer klein en slaven werden verplicht er in te blijven rechtstaan. Zij die het niet aankonden werden aan de haaien gevoed.
De rest van de dag brengen we nog door op het eiland, dat goed op toeristen is voorzien ;-)

Voor die avond krijgen we een uitnodiging voor een belangrijk muziekfestival. Onze taxi zet ons af aan de hoofdbaan. We riskeren ons leven om over te steken en rond 21.00u zijn we op plaats van afspraak. Voor de Senegalezen (die er altijd mooi gekleed bij lopen) is dit hét moment om zich extra mooi te kleden is gekleurde jurken en olijke kostuums. We zitten in ruime zetels en fotografen met analoge toestellen nemen foto's. Deze zijn de dag erna af te halen. 
We wachten tot er muziek komt. Als dit na een uur eindelijk lukt komt er een knal uit de boxen. Blijken die ontploft te zijn. Maar dit wordt weer opgelost en tegen een uur of elf begint het spectakel dan toch. Wat voor de Senegalezen hot is blijkt voor ons iets slaapwekkender.. Letterlijk dan... Niet dat het zo slecht was, maar de combinatie van de heerlijke zetel (eerste keer na een week dat we daar nog eens in zitten), de warmte en het weinige slapen zorgt ervoor dat we een voor een in slaap vallen..  

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking