Reisverhaal «cave women»

Thailand | Thailand | 0 Reacties 10 Oktober 2006 - Laatste Aanpassing 27 Februari 2011

De nacht is al bij al goed verlopen als ik al op tijd wakker word. Ik zet me even buiten op een bankje en zie dat het leven op deze boerderij al goed begonnen is. Kippen en soortgenoten lopen lustig rond (levend gelukkig want met die kippenziektes ben ik er niet helemaal gerust in), honden komen me begroeten en een hele reeks ongedierte is al actief bezig. Nadat ik enkele rupsen van me heb afgeschud maak ik Nathalie wakker en even later staan we buiten al met een fles mineraalwater onze tanden te poetsen.

Een fijne wandeling later staan we aan 'the cave'. Nadat de gids een lampje in elkaar steekt beginnen we af te dalen. Na enkele meters vindt Nathalie het beter om terug te keren en gaan de gids en ik alleen verder. We klauteren helemaal tot in de kelder. Hier neem ik even een kijkje om dan terug tot boven te geraken... De stenen zijn enorm glibberig en de terugkeer is enorm zwaar. Eventjes verlies ik mijn evenwicht en kan ik me gelukkig nog met één hand vasthouden om door de gids gered te worden.. Zwaar bezweet, vol modder, maar tevreden over mijn prestatie geraak ik terug boven. 

We lopen maar meteen naar de waterval om me wat op te frissen... 

Dan keren we terug naar de bewoonde wereld van Kanchanaburi en vinden daar een proper guesthouse. We versturen nog wat mails en verkennen de stad een beetje. Hier zitten we terug in het toeristische deel van het land.

 We drinken dan ook gerust een milkshake en brengen een bezoek aan het JEATH museum en de river Kwai. Toch wel indrukwekkend. 's Avonds riskeer ik het om een slaatje te eten en maak ik telefonisch een afspraak met Rob (ex-klasgenoot die in Thailand woont) om hem in Bangkok te ontmoeten.  
Na nog een blik op de brug en een ijsje val ik weer als een blok in slaap. Reizen is best vermoeiend hoor..

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking