Reisverhaal «Trekking dag 1»

Thailand | Thailand | 0 Reacties 29 September 2006 - Laatste Aanpassing 23 Februari 2011

We staan voor het eerst tijdens deze reis vroeg op. Als blijkt dat we een uur te vroeg klaar staan nemen we nog een uitgebreid ontbijt.. We worden opgehaald met een pick-up waar plaats is voor een 8-tal personen. Nathalie en ik delen samen de passagiersstoel naast de chauffeur. De andere 12 deelnemers worden in de laadbak gepropt. Heerlijk om wat rond te rijden buiten de stad. Bij een politiecontrole houden we de gordel toch maar even vast..
Daarna verder de bergen in naar een olifantenkamp waar onze trekking begint. Hoog bovenop de olifanten maken we een tochtje door de bergen en de rivieren. Op zich wel tof, maar dat vinden we toch iets te toeristisch.
Na een heerlijk zakje rijst met groenten kruipen we terug de pick-up in en start onze wandeltocht. Het tempo ligt meteen erg hoog en ik heb al moeite om te volgen.Nog voor we aan het Karensdorp komen beginnen Nathalie haar schoenzolen los te komen. Ik moet er hard om lachen en krijg nog meer moeite met mijn ademhaling. Maar goed, ik trek er mezelf door, en zij haar zolen eraf en na een paar uren staan we aan het dorp.
Deze stam krijgen dagelijks toeristen over de vloer en kijken dan ook niet echt op van onze komst. We mogen er foto's trekken, praten met de mensen (gebarentaal vooral), en krijgen weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld.
Sam, onze gids vertelt dat hij ook bij deze stam woont maar het dorp verlaat om te gidsen om zo geld te verzamelen voor zijn school. Deze mensen wonen hier al meerdere generaties en leven van wat de natuur hen biedt. Zoals honing, chili, noten, rijst.. Opvallend is dat ze er heel jong uitzien, maar wel oud zouden zijn...
De kinderen komen nog zingen, en ontvangen wel graag een centje, maar er wordt niet aangedrongen en de sfeer is plezierig..
Laat in de avond nemen we afscheid van een deel van de groep.. Morgen gaan we slechts met de helft verder....

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking