Reisverhaal «San Francisco»

Verenigde Staten | Verenigde Staten | 0 Reacties 24 April 2009 - Laatste Aanpassing 14 Maart 2011

We bezoeken eerst de Golden Gate Bridge, maken nog een ommetje met de auto en brengen dan de auto terug binnen. Jammer, want het was toch een beetje onze thuis af en toe ;-)
 

We hebben een leuk hotelletje gevonden voor de laatste dagen en verder gaan we deze stad gewoon te voet verkennen.

San Francisco staat bekend om heel vaak in de mist te zitten, maar dat val reuze mee.
 

We zien onder andere de cable-car. Dit is een soort tram die door een kabel onder het wegdek wordt voortgetrokken.  Om de cable-car te stoppen en tegen te houden op de steile hellingen moet de chauffeur manueel hard aan de handrem trekken, zodat deze niet op hol slaat. Het is een attractie op zich. Beneden aan de helling draait de chauffeur zelf gewoon de tram terug om.

Wij gaan ook eens kijken op Lombard Street, het bochtigste straatje ter wereld. Omdat deze helling te steil was voor wagens hebben ze er 8 bochten aangelegd. Auto’s kunnen alleen met 8 km/u bergaf rijden en het is er meestal file.
 
Alcatraz bekijken we vanuit de verte want we hebben geen ticketten gererveerd.  Ontsnappen uit deze supergevangenis zou onmogelijk geweest zijn. Wegens de bewaking en de sterke stroming in het water.
Toch gaat er de ronde dat het sommigen gelukt is...

Op Fisherman’s Wharf  gaan er op zoek naar de aanlegsteiger Pier 39. Er zijn vele eetstalletjes en uiteraard de zeehonden die wat liggen te luieren op de houten vloten. Leuk.

We bezoeken ook de Japanse, Chinese en de Castro wijk en zo zijn onze paar dagen San Fransisco weer snel voorbij.


 

 

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking