Reisverhaal «Kanchanaburi: spetterend avontuur»

THAITRIP 2017 | Thailand | 1 Reacties 14 Januari 2017 - Laatste Aanpassing 16 Januari 2017

Hoe avontuurlijk mag een reis met een dochter van anderhalf zijn? En hoe maken we er voor ons alledrie een aangename tijd van?

Omdat deze vragen ons toch al even bezig hielden, probeerden we er in de nachttrein een antwoord op te formuleren.

Onze oplossing leek bijna onmogelijk, maar bezorgde ons uiteindeljk een spetterend avontuur in Kanchanaburi.

EEN NIEUWE WEG

Dat de nachttrein naar Bangkok niet helemaal was wat we ervan verwacht hadden, is misschien nogal licht uitgedrukt. Reizen in tweede klasse betekent hier slapen in een slaapzaal. Geen compartimenten zoals in eerste klasse, enkel een gordijntje scheidt je wat af van de medepassagiers.

Ook al hadden we ook op de trein Flore haar tentje geïnstalleerd, toch bleek dit geen garantie op een vlotte nachtrust.

Hoe zeer we het ook gehoopt hadden, zelfs de trein bleek dus geen ideaal transport voor onze kleine meid. Beetje vervelend natuurlijk. Want na deze nachttrein waren we van plan om in Bangkok de trein te nemen naar Kanchanaburi. Dat blijkt namelijk een prachtige treinreis te zijn. Maar veel zouden we waarschijnlijk niet genieten met een huilende dochter.

Na serieus wikken en wegen besloten we dus om op heel andere manier verder te reizen. In Bangkok zochten we een huurauto met babystoel!

Dit bleek net iets makkelijker gezegd dan gedaan. Na 13 uur nachttrein kwamen we enigszins geradbraakt aan in Hua Lampong, het hoofdstation van Bangkok. Vandaar konden we de metro nemen naar de luchthaven. Elke hindernis tot de huurauto was er echter één teveel. Zowel Flore als haar ouders waren behoorlijk moe en hadden dus niet veel reserves meer. Overstappen in de drukkende hitte met bagage, onze kleine meid en wat zakken met proviand bleek best wel lastig.

Toen we bij aankomst in de luchthaven na (te) lang wachten uiteindelijk vernamen dat de twee verhuurfirma's die we voor ogen hadden beiden niet over een babystoelbeschikten, kreeg Ruben bijna een zenuwinzinking. :)

Van de in totaal 8 firma's had enkel Avis een babystoel. Gelukkig konden we na nog wat wachten en de nodige papieren uiteindelijk onze Suzuki Swift huren, en vertrekken naar Kanchanaburi.

Alsof het nog niet genoeg was om in de drukte van Bangkok links te moeten rijden, bleek onze auto één met automatische versnellingen te zijn. Een testritje op de parking met ruitenwissers in plaats van pinkers en bruuske remmanoeuvres was dus geen overbodige luxe.

Eenmaal op weg was het vooral uitkijken voor de rijstijl van de andere weggebruikers. Verkeersregels lijken hier eerder facultatief. En een rijbewijs voor brommer bestaat waarschijnlijk niet?

GOOD TIMES

Na een beproevende rit kwamen we uiteindelijk in de late namiddag aan in Kanchanaburi. De omheining van ons verblijf leek niet echt veelbelovend. Maar eens we binnen reden, werd duidelijk waarom we dit als aanrader kregen. In Good Times Resort zouden we echt wel een mooie tijd beleven.

De ijverige receptionist had het wel bijna verkorven door iets te veel naar onze 2 paspoorten te vragen. Ook de vraag welke excursie we de volgende wilden doen, was toen echt niet nodig. "We did a very long ride to get here and we want to sleep!", maakte Leen de jongeman kordaat duidelijk.

Eens uitgerust genoten we met volle teugen. Van het zwembad. Van het uitgebreide ontbijtbuffet. Van de babysit service terwijl wij dineerden aan het water. Van de vriendelijkheid van al het personeel. Van de prima laundry service. Ja, hier voelden we ons echt op vakantie!

Een wandeling door de hoofdstraat van Kanchanaburi leerde ons dat we daar niet veel te zoeken hadden. De bars en tourbureaus vormden het decor van dit toeristisch stadje. Die brigde over the river Kwai heeft Kanchanaburi duidelijk geen windeieren gelegd, hoe pijnlijk de geschiedenis ook is.

WATERPRET AAN DE RIVIER

Hoewel de rivier Kwai het decor vormde van ons verblijf in Kanchanaburi genoten we toch vooral van andere waterpartijen.

Musea of begraafplaatsen bezoeken leek ons niet echt ideaal met Flore. Het West Wonder Waterpark had ons daarentegen onmiddellijk verleidt. Verfrissende zwembaden en glijbanen onder een brandende zon van 32 graden, dat zagen we wel zitten. Blijkbaar is het park net wat te duur voor de locals, want afgezien van enkele andere toeristen waren we er bijna alleen! We offerden ons maar al te graag op om onze dochter een middag vol waterpret te bezorgen. :)

Al snel ontdekten we de luxe van onze huurauto. We hoefden namelijk geen tour te boeken om naar de befaamde Erawan watervallen te gaan. We vertrokken gewoon op ons eigen tempo (ideaal met Flore) en kochten zoals echte locals onze picknick vooraf in de Big C (de Thaise hypermarkt).

Na een prachtige autorit door wondermooie natuur arriveerden we uiteindelijk in het Erawan National Park. We waren aangenaam verrast om te zien dat er in Thailand toch ook zorgzaam met de natuur omgegaan wordt. De vele vervuiling die we al zagen, doet soms anders vermoeden. Zo moesten we een waarborg betalen voor onze waterfles die wilden meenemen. Als we de fles niet in de natuur weggooiden, kregen we onze waarborg terug. Prima!

De watervallen bestaan in totaal uit zeven niveaus, waarvan de hoogste de mooiste blijken. Gaandeweg verdwijnt de trap echter om naar een hoger gelegen waterval te gaan. Tot niveau 5 trotseerden we de rotsblokken met Flore en Jacques op de rug. Dat was hoog genoeg om te picknicken. :)

Uiteraard waagden we ons ook aan een duik in het frisse water. Al ging dat niet zonder gegil. De vissen zaten er namelijk klaar om wat aan je voeten te komen knabbelen. Toch maar een raar gevoel die real fish spa. :)

Om de bijtende vissen te vermijden moesten we vooral in beweging blijven. Niet beter dus dat een natuurlijke glijbaan van de rotsen. En ook al waagde Flore zich daar niet aan, toch kraaide ze het uit van het plezier in het water. 

----------

Wat vond je opvallend aan deze blog? Met welke vragen zit je nog? Welke reistips heb jij nog voor ons?

Laat van je horen door hieronder een reactie na te laten.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kanchanaburi»

Kanchanaburi: waterweelde (14)

14 Januari 2017 | THAITRIP 2017 | Thailand | Laatste Aanpassing 16 Januari 2017

  • Nachttrein in tweede klasse
  • West Wonder Waterpark
  • Erawan waterfalls
  • Flore is de favoriet van elke Thaise. :)

 

Plaats een Reactie

Lalalie Hei , wat een verhaal , bewonderenswaardig hoe jullie dit allemaal plannen, fantastisch !! Kan me volledig inbeelden dat het met een kleine spruit niet altijd evident is qua transport , zoooooo herkenbaar , hihi. Maar aan de foto's te zien is het er prachtig en genieten jullie duidelijk voor de volle 200 procent ??. Ik zit ondertussen paar weekjes in mijn zetel vast na teenoperatie, dus heb meer dan tijd genoeg om jullie spannende verhalen te lezen, leuk om naar uit te kijken... Vele groetjes van lalalietje xxx Geplaatst op 17 Januari 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking