Reisverhaal «Ko Lanta: vakantie in paradijs»

THAITRIP 2017 | Thailand | 2 Reacties 27 Januari 2017 - Laatste Aanpassing 28 Januari 2017

Als we de weervoorspellingen mochten geloven, was geen enkel eiland in de Andamanse zee een goeie keuze. Aangezien 10 uur terugrijden naar het noorden niet echt een optie was, waagden we er ons toch aan.

En wees maar zeker dat we het ons niet hebben beklaagd. Een week lang genoten we van het paradijs Ko Lanta. Geen 100 % blauwe hemel, maar wel 200 % genieten!

VERTREK VANUIT KRABI

Om ons transport naar het eiland ideaal voor te bereiden, vertrokken we een dagje vroeger naar de westkust. We hadden ons laten vertellen dat alle boten naar de eilanden vanuit Krabi vertrokken. Het Krabi Phetpailin Hotel op wandelafstand van de pier leek ons dus een prima uitvalsbasis om ons vertrek voor te bereiden. Dat zou het ook geweest zijn, mochten we zonder huurauto naar Ko Lanta gereisd hebben. De boten die bij ons achter de hoek dagelijks toeristen naar de eilanden brengen, zijn namelijk enkel voor passagiers. Wie met de wagen naar Ko Lanta wil, kan 70 km ten zuiden van Krabi eenvoudigweg aan de Hua Hin Pier met de ferry oversteken. Nog geen 20 minuten later sta je al op Ko Lanta!

Eens we dit wisten, realiseerden we ons dat een bezoek aan Krabi misschien niet nodig was geweest. Omdat alles iets sneller geregeld was dan verwacht, hadden we wel nog wat tijd voor een stadsverkenning. Een lichte frustratie over de vuile straten met ontoegankelijke voetpaden konden we gelukkig wegspoelen bij May & Mark. Met zicht op de Food Market genoten we hier op hun terrasje van het beste van twee werelden: tropisch fruit gepresenteerd op Europees gebak! Dat was even genieten, na 3 weken Thailand. Alhoewel je genieten op een terrasje met dochter van anderhalf toch met een korreltje zout mag nemen. :)

Aan de oever van de Pak Nam rivier troffen we gelukkig wel een aangenaam wandelpad aan. Met zich op de mangroves en indrukwekkende rotsformaties blikten we vooruit naar ons verblijf op Ko Lanta. Hopelijk wordt het dit keer wel een pareltje. :)

Omdat we zo'n fan waren van de promenade langs de rivier, liepen we ook heel het noordelijk deel af. Dit bracht ons bij een mooi park waar Flore zich in de speeltuin kon uitleven.

ECHT PARADIJSJE

Nog geen 2 uur nadat we Krabi achter ons gelaten hadden, reden we al op Ko Lanta. Het groene decor van Ko Lanta Noi maakte direct een goeie indruk. Laat ons hopen dat Ko Lanta Yai (waar wij verbleven) ook nog zo mooi was.

Eens we brug naar het grote eiland over waren, werden verwelkomd met een boulevard vol Thaise vlaggen. Toen we ook de Belgische driekleur zagen wapperen tussen de buitenlandse vlaggen voelden we ons wel heel welkom. :)

De weg naar ons resort leek eerder op een bouwwerf. De schrik sloeg ons dus al om het hart. Maar toen we beseften in wat voor paradijsje terecht gekomen waren, werden we spontaan gelukkig. Met een welkomstdrankje in de hand spoelden we met zicht op een azuurblauwe zee de emoties weg. Want ja, we werden er zowaar emotioneel van dat dit echt voor ons een ideale plek zou zijn.

Er werd de voorbije jaren hard gewerkt om van Bambie Boutique een echt paradijs te maken. Van de handgemaakte bamboe-items in de bungalow tot de prachtig aangelegde tuin, het kon ons allemaal erg bekoren. De foto's spreken boekdelen!

ECHT VAKANTIE

Toen we de eerste avond andere jonge ouders vroegen wat ze gedaan hadden op het eiland waren we eerder verbaasd. Meer dan wat strandwandelingen en een bezoekje aan de oude stad konden ze niet vernoemen. Achteraf bleek dit net hoe wij onze tijd op Ko Lanta hadden doorgebracht.

Ook al verdween de zon al eens achter de wolken, het kon ons weinig deren. Ja, er viel zelfs al eens een spatje regen. Een groen paradijs heeft immers water nodig. :)

Met onze voeten in het water genoten we van het kuieren langs de vloedlijn. Al dan niet met een ijsje in de hand, ervaarden we hoe prachtig dit eiland was. Van de zeester die we ontdekten tot de geheime strandjes voorbij de rotsen.

Omdat Hat Khlong Dao het breedste strand heeft, is het ook gekend als de meest gezinsvriendelijke badplaats van het eiland. Samen met een handvol gebruinde gepensioneerde koppels was er dus altijd wel een mama te spotten die met haar kinderwagen het zand trotseerde.

Zowel voor Flore als voor ons was dit even helemaal vakantie. Voor de duidelijkheid: reizen is niet altijd vakantie. Tijdens haar wakkere uren leefde Flore zich uit in het zwembad, in de zee, op het strand en vooral met haar plastieken vriendjes. Een gelukkige, spelende dochter... meer hadden we niet nodig.

Of toch? Wanneer zij van haar dutjes genoot, proefden wij ook even van de vakantie. Van een Thaise massage tot lezen in de hangmat met een fruitshake. Zalig gewoonweg!

Het was echt met spijt in het hart dat we onze nieuwe vrienden achterlieten. We leerden namelijk Sarah en Bernard kennen. Dit Tanzaniaans-Duits koppel reisde net als ons met hun dochter van 13 maanden door Thailand. Ook al speelden onze meisjes nog niet veel samen, toch schepte dit direct een band en hadden we veel herkenbare verhalen om uit te wisselen.

Tja, we zullen het missen: ons dagelijks aperitiefje uit de 7-Eleven, ontbijten met zicht op zee, half-liggende heerlijke Thaise gerechten proeven, in 10 stappen vanuit je bungalow op het strand staan, exotische fruitshakes binnen handbereik, onze bamboe sleten, die eeuwige Thaise glimlach... :)

----------

Wat vond je opvallend aan deze blog? Met welke vragen zit je nog? Welke reistips heb jij nog voor ons?

Laat van je horen door hieronder een reactie na te laten.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ko Lanta»

Ko Lanta: weekje vakantie (28)

27 Januari 2017 | THAITRIP 2017 | Thailand | Laatste Aanpassing 28 Januari 2017

  • Ontbijten met zicht op zee
  • Terwijl mama & papa genieten van een drankje...
  • Een verborgen strand
  • Zeester gespot

 

Plaats een Reactie

Karlien Wat leuk, wij waren ook in januari op dit eiland :) Van 7 - 14 geloof ik. Echt genoten. Geplaatst op 28 Juni 2017
Lalalie Terug boeiende verhalen, altijd leuk om te lezen , jaja nog steeds vanuit mijn verplichte verblijfplaats...mijn zetel en voetje omhoog ?? jullie hebben het er duidelijk naar jullie zin gehad en genoten met volle teugen, daj geliek et !!! En die foto's , prachtig gewoon, en wij zien het dan nog niet in realiteit... Maar genieten toch stiekem mee met jullie avontuur en jullie stralende lachjes doen deugd om te zien , vele groetjes en tot snel, Nathalie en co Geplaatst op 28 Januari 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking