Reisverhaal «Mea Sa: groene vallei vol attracties»

THAITRIP 2017 | Thailand | 1 Reacties 10 Januari 2017 - Laatste Aanpassing 12 Januari 2017

Even ten noorden van Chiang Mai vormt de rivier Mae Sa een vallei vol groene paradijsjes en toeristische attracties. We zochten er even rust na de intensieve trekking. De prachtige natuur kon ons wel bekoren, maar rusten met een dochter van anderhalf bleek toch een utopie. ;)

RUST IN RESORT

Omdat we weinig zin hadden in gedoe om nog transport te zoeken na de trekking hadden we onze chauffeur gevraagd ons meteen tot aan ons volgend verblijf te brengen. Voor een meerprijs van 800 Bath was dit zeker mogelijk. Terwijl Leen met haar uitgebreid repertoire kinderliedjes Flore enigszins wist rustig te houden baanden we ons een weg door de avondspits van Chiang Mai en later de kronkelende wegen doorheen de valei.

In Mae Sa Valley Garden Resort kregen we een huisje toegewezen vlakbij het hoofdgebouw. Handig om snel nog een hapje te eten in het restaurant dat al om 20 uur sloot.

Het was pas de volgende ochtend dat we ontdekten hoe groot en fleurig het resort eigenlijk wel was. Alleen was de titel van resort misschien wat hoog gegrepen. OK, er was een restaurant en een zwembad. En in de prachtige bloementuin was het ook wel aangenaam vertoeven. Maar wie verder nog wat wilde beleven, had aangepast vervoer nodig om de vallei te verkennen.

Met het idee om wat uit te blazen in dit resort had onze kleine meid het niet echt begrepen. Zij wou vooral alles ontdekken en haar stappen verder oefenen. Wat niet evident is op een domein dat opgebouwd is op de flank van een berg.

Het was pas wanneer Flore haar middagdutjes hield, dat wij ook even tijd hadden om uit te rusten aan de rand van het zwembad.

ATTRACTIES GENOEG

Toen we bij aankomst in het resort via de oprit de berg opklommen, verzekerde Leen dat we dit enkel met een taxi zouden verlaten. Zo steil!

Bij gebrek aan een degelijk wandelpad was dit ook de beste optie om ons resort te verlaten. Althans, zo leek het toch. Via de vele paadjes en trappen op het domein kwamen we plots aan een kleine waterval uit. En die bleek ook toegang te geven te hoofdweg.

Dat de weg doorheen de valei bezaaid lag met toeristische attracties merkten we niet alleen aan het vele verkeer. Ook het kaartje van de omgeving bulkte van de mogelijke excursies. En uiteraard konden die allemaal als tour geboekt worden. :)

Aangezien de Queen Sirikit Botanical Garden onze buren waren, wilden we toch even binnen kijken. Na 2 km wandelen langs een baan waar het verdomd goed uitkijken was als voetganger, kwamen we aan in een natuurpark waar ook voor koning auto een rondrit was aangelegd. Gelukkig ontdekten we wat mooie groene wandelpaadjes die ons een waardig alternatief boden. Al waren ze zeker niet minder steil!

Omdat we het opvallend vonden dat een ecologische attractie ook een plekje veroverd had in de valei, gingen we ook een kijkje nemen in het Elephant Poopoopaper Park. Om daar te geraken hadden we uiteraard wel transport nodig. En aangezien we voor 600 Bath onze privé driver kregen, was de keuze snel gemaakt.

Gefascineerd door het recyclageproces van uitwerpselen tot papier kon Leen zich helemaal uitleven in de laatste halte van de rondleiding: zelf iets ontwerpen met dit papier.

Om het verhaal volledig te zien, hielden we op de terugweg nog even halt bij MaeSa Elephant Camp. Flore schrok zich een hoedje toen de olifanten met hun lange slurf een banaantje kwamen vragen.

Leuk om de olifanten van dichtbij te zien natuurlijk. Maar de vraag blijft of dit leven het beste is voor de dieren. Zeker toen we de dieren tijdens een show zagen voetballen en schilderen rezen bij ons toch vraagtekens. Hoe natuurljk is dit nog?

TRANSPORT ZOEKTOCHT

Gaandeweg merkten we op dat twee dingen zijn waar onze dochter een hekel aan heeft: wachten en stilzitten. Rara, van wie zou ze dat hebben? ;)

Alles is nieuw voor haar. En dat wil ze liefst allemaal zelf ontdekken.

Al bij de terugrit van de trekking merkten we op dat stilzitten in de auto niet haar favoriete bezigheid is. En bij gebrek aan een verhoogd kinderstoeltje zit ze niet echt comfortabel en ziet ze ook niet veel.

Een privé-chauffeur leek ons dus voorlopig de beste optie. Want een huilconcert in een overvolle bus is voor niemand leuk.

Benieuwd wat de nachttrein naar Bangkok zal brengen...

----------

Wat vond je opvallend aan deze blog? Met welke vragen zit je nog? Welke reistips heb jij nog voor ons?

Laat van je horen door hieronder een reactie na te laten.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mae Sa Valley »

Mae Sa: genieten van fauna en flora (23)

10 Januari 2017 | THAITRIP 2017 | Thailand | Laatste Aanpassing 12 Januari 2017

  • In de tuin van Mae Sa Valley Garden Resort
  • Queen Sirikit Botanical Garden: socializen met de
  • Elephant Poopoopaper Park
  • Queen Sirikit Botanical Garden

 

Plaats een Reactie

Julie Zalig om jullie avonturen te lezen. We overwegen om volgend jaar ook naar Thailand te reizen met Tibo aangezien vrienden van ons binnenkorg naar Bangkok verhuizen. Jullie verhalen zijn alvast inspirerend :-) Geplaatst op 12 Januari 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking