Reisverhaal «Thailand begint in Bangkok»

THAITRIP 2017 | Thailand | 4 Reacties 31 December 2016 - Laatste Aanpassing 03 Januari 2017

Meer dan eens hoorden we dat het een goed idee was om destijds op wereldreis te gaan. Want eens we kinderen zouden hebben, was het ermee gedaan. Toch bleef het ook na onze tropentrip kriebelen om de wereld te verkennen. Hoe meer je gezien hebt, hoe meer je beseft dat er nog zoveel meer te ontdekken valt.

En zo groeide ons idee om met drie naar Thailand te reizen. Nee, we waren niet gek geworden. We wilden ons graag opnieuw laten verwonderen door wat onze mooie wereld allemaal te bieden heeft. Uiteraard wilden we dit maar al te graag delen met onze dochter Flore, ook al was ze nog maar anderhalf jaar oud.

REISVOORBEREIDING BIS

Na een eerste gezinsreis met de mobilhome door Duitsland leek Thailand ons de beste optie om voor het eerst intercontinentaal te reizen met Flore. Zowel transport, logies als eten zijn er heel toegankelijk. Ook de prachtige natuur in het 'land van de glimlach' vonden we destijds fenomenaal. En voor de prijs moet je het ook niet laten.

De reisvoorbereiding voelde heel vertrouwd aan. Net zoals drie jaar geleden vertrokken we begin januari naar de tropen. Van ijzig koud naar tropisch warm dus.

Toch beleefden we de voorbereiding dit keer helemaal anders. Niet alleen waren we nog heel intens met ons dagelijks leven van thuis bezig. Ook de insteek was totaal anders. We moesten er steeds aan denken dat we nu met een klein meisje extra gingen reizen. Zowel transport als accommodatie moesten hier dus voldoende op voorzien zijn. Maar dan kwam de vraag of het realistisch is om je op alles voor te bereiden? Moesten we elke stap in onze reis al vastleggen? Of mogen we ook nog wat aan het toeval overlaten? Ontmoetingen kunnen een reis namelijk steeds leuke invalshoeken bezorgen.

We kozen er uiteindelijk voor om van onze reisroute de eerste drie logies te reserven en de rest onderweg aan te passen volgens een passend reistempo.

Dat er nog heel wat mensen buiten hun comfortzone op reis gingen met hun kinderen, lazen we in de vele reisverslagen en fora die we online vonden. Dat ook die jonge ouders het allemaal niet zo evident vonden maar er toch voor wilden gaan, was voor ons een hele geruststelling en stimulans.

VLIEGEN MET EEN BABY

En plots ben jij die ouder met de huilende baby.

Twaalf uur vliegen met een tussenlanding in de helft. Het klinkt niet evident, en dat was het ook niet.

Maar om iedereen gerust te stellen: onze kleine meid is echt wel flink gebleven. Dat ze wou wakker blijven om alles te zien, spreekt voor zich. We zaten in een 'vliegende bus' vol onbekende mensen, lichtjes en geluiden. Flore bleef dus graag allert.

Op eerste vlucht naar Doha hadden we een Belgisch-Keniaans koppel als buren die ook met hun baby reisden. Al snel werden Flore en Sophie beste maatjes, want geen van de twee had zin om te slapen. Toen baby-bedtijd uiteindelijk toch aanbrak, moesten we enkele zware uren door. Flore vond het maar niks om in het veel te kleine hangbedje te slapen. Tot grote ergernis van de medepassagiers die na de zoveelste huilbui toch eens heel diep zuchtten en onze richting uitkeken.

Alles probeerden we om haar te sussen, maar het baatte niet. Even heeft Ruben zelf haar tentje opgezet in het vliegtuig, maar dat was buiten de stewardessen gerekend die het niet echt konden appreciëren dat dit voor de nooduitgang van business class stond. Je moet maar durven he ;)

Uiteindelijk kwam Sophie's mama op het idee om Leen haar sjaal te gebruiken als draagdoek. The real African style, dat we dat nog niet hadden geprobeerd! En even later stonden beide mama's de babyshake te doen. Welgeteld 10 minuten voor we de landing viel Flore uiteindelijk in slaap!

Op de tweede vlucht ging het slapen gelukkig al iets vlotter en heeft ze toch 4 van de 6 uur geslapen in het hangbedje.

ALS GEZIN IN BANGKOKl 

Daar sta je dan, drie jaar later opnieuw in Bangkok. Allemaal iets vertrouwder en dus comfortabeler dan de vorige keer. Maar ook helemaal nieuw, want voor het eerst waren we hier met z'n drie. Dat betekent dat we naast onze trekrugzakken en dagrugzak Jacques ook steeds ons enthousiaste kleine meisje in de gaten moesten houden. Want voor haar is alles natuurlijk wel helemaal nieuw. En van al die indrukken wil ze uiteraard geen seconde missen. Al vanaf de aankomst in de luchthaven van Bangkok werden al onze zintuigen geprikkeld door Thailand.

Met de skytrain geraakten we vlot in de wijk Sukhumvit, waar we ons bed in Qiu Hotel aantroffen. Na bijna 20 uur onderweg te zijn ploften we maar al te graag even neer, solidair met Flore hielden we ook een middagdutje. Ook al was dit vooral de verwerking van de jetlag, toch realiseerden we ons toen ook dat dit het tempo van de reis zou worden. Ja, we zijn naar de andere kant van de wereld gereisd. Nee, we zijn niet gekomen om alles te willen zien. (Dat idee hebben we tijdens onze tropentrip trouwens ook laten varen.) Maar nu mag het dus nog een tandje trager. ;)

Geen spetterend oudejaarsvuurwerk in Bangkok dus voor ons, maar klinken met een cocktail in de hand en de voetjes in het zwembad ... en de babyfoon naast ons .

Zonder verpinken liet Flore zich onmiddellijk verleiden door de Thaise keuken. De Pad Thai en ander streetfood gingen er vlot in. Het wordt nog schermen voor onze brokken of wij moeten het stellen met gewone rijst.

Het ligt er natuurlijk aan dat we op het einde van onze reis nog eens terugkeren naar Bangkok, maar toch viel het ons op dat we na twee dagen nog geen enkele toeristische attractie hadden bezocht. Flore heeft zelfs nog geen tempel of een Boeddha gezien! Met enkele ritjes op de skytrain, een zondags bezoek aan Lumphini Park en een doorkruising van de shopping malls op zoek naar een simkaart hadden we voorlopig genoeg van Bangkok gezien.

----------

Wat vond je opvallend aan deze blog? Met welke vragen zit je nog? Welke reistips heb jij nog voor ons?

Laat van je horen door hieronder een reactie na te laten.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bangkok»

Bangkok met baby (12)

31 December 2016 | THAITRIP 2017 | Thailand | Laatste Aanpassing 03 Januari 2017

  • New Year picknick
  • Plaats genoeg om te spelen :)
  • Lumphini Parc
  • De avond valt over Lumphini Parc

 

Plaats een Reactie

Inge Van ons ook de beste wensen, voor een alvast goed gestart 2017 voor jullie. Wij ook goed gevierd, op het gemakskes. Lisa vertrekt ook op reis voor 3 weken op 22 januari. Een weekje Maleisië en twee weken Borneo, om er onder ander te duiken en oerang oetangs te spotten. Voor mij een drukke periode met de solden, zal nog even wachten zijn om Peru te ontdekken. Maar de voorbereiding is ook al een beetje reizen hé! Dikke kus en knuffel van tante Inge, 't amusement nog moatekes Geplaatst op 03 Januari 2017
jan ruysschaert Hallo Leen, Ruben en Fore fijn te lezen dat het jullie goed gaat, hier ook hoor, nieuwjaar achter de rug, en start van 2017, we blijven jullie volgen, heb deze middag naar Patrick gebeld, en Sjarel stelt het ook goed, morgen gaan wij naar jullie huis, Hou jullie goed hé, veel grts aan Flore, van opa en oma tot de volgende moeke en papa Geplaatst op 03 Januari 2017
Tine Leuk om jullie trip weer via de blog te kunnen volgen. Een fantastisch 2017 voor jullie! En geniet van jullie reis. Geplaatst op 03 Januari 2017
Kim Hoi hoi! Zalig om te lezen. Maar zaten jillie er mee in dat Flore niets ging willen eten? Zelfs ik weet dat het eten voor Flore geen probleem zou zijn... ?? Het slapen daarentegen... wat wil je, zoveel nieuwe indrukken en dan moeten slapen! Ze weet duidelijk wat ze wil maar dat was al eerder duidelijk. ?? Ook super om te lezen dat jullie het vakantiegevoel en tempo al gevonden hebben! Geniet er nog verder van en dikke knuffel voor allen! Geplaatst op 03 Januari 2017

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking