Reisverhaal «Canggu»

INDONESIË - Bali | Indonesië | 0 Reacties 30 September 2016 - Laatste Aanpassing 07 Oktober 2016

Bali - Canggu 

Dag .... tot 30 september

Strand

Eindelijk terug een mooi strand en surfers...... Is altijd een beetje thuiskomen! Maar we waren nog maar net op het strand aan het wandelen of een hondje wilde spelen met Paulina en kwam uit het niets op en neer springen aan haar benen, grote paniek. Pffft, die honden toch.

Hier in Canggu verblijven we in het Koa surfhotel dat dichtbij het strand gelegen is en zeer leuk gedecoreerd.

Canggu is uitgestrekt en alles is even wandelen, maar aangezien hier de meeste dingen tussen de rijstvelden zijn gebouwd zijn er geen voetpaden en loop je langs de smalle weg zowat je leven te wagen. Iedereen heeft hier een brommer of huurt een auto. Helaas voor het eerste ben ik een angsthaas en voor het tweede is er geen budget. Het strand is gelukkig niet ver lopen en het hotel heeft mooi zwembad op het dak.

Er is vlakbij ook een grote sportclub waar je een daglidmaatschap kan kopen en gebruik maken van de faciliteiten. Ze hebben hier een openlucht waterpark met veel glides. Paulina en Miguel keurden het goed terwijl ik rustig in de Starbucks, ook vlak achter de hoek, mijn frappucino drink.

Het waterpark had weinig volk en had enkele spannende glides niet geschikt voor Paulina, gelukkig durfde Miguel wel naar beneden. 

Ook hier in Canggu zijn er veel leuke plekjes, waar je kan eten. Stuk voor stuk origineel ingericht, met surf thema's en een kaart gevuld met health food. Zoals je al aanvoelt is het hier redelijk overgenomen door westerlingen, vnl Australiërs. De club is voor mij zo'n restant van de kolonisten, want behalve het personeel zijn er geen lokals te zien.

Aan het strand is er Finn's beach club, ook een privé club met security aan de ingang waar je kan komen relaxen maar wel voor een minimum bedrag moet spenderen aan drank en eten. 

Voor onze laatste avond besluit ik mijn sweet & sour sauce onderzoek te besluiten. Want behalve de allereerste was het er tussen niet vermeldings waardig. We gaan eten bij een vietnamees en ik bestel varkenslapje met een krokant korstje met witte rijst en zoet zure saus. En voila, ik heb een zilvere medaille! Een waardige opvolger voor Lycheé. Hip hip hoera! Voor "ngon ngon" in Canggu. Njam, als je zondigd doe je het beter goed. Omdat het de laatste avond is wil Miguel nog een ijsje gaan eten in de Creamery. Als we binnen komen lopen Paulina en ik naar de toog om smaken te kiezen maar er staan alleen maar drie keukenmachines en een tablet.  We beginnen de tablet te browsen en zien er klassieke ijsjes opstaan.... Vreemd.... dan krijgen we een bordje in't oog, ze maken hier ijs à la minute. Voor een chocolade ijsje: melk en chocolade mengen met vloeibare natrium, en mixen en na kleine twee minuten heb je ijs. De toppings er nog bij, en klaar. Verser kan niet, ook wel spectaculair met de ijskoude rook. Smikkel, Smikkel, njam.....

Onze Bali avonturen vinden hier hun einde. Ondertussen zijn we zes weken onderweg.

We missen uiteraard dingen van huis:

Miguel: stabiel internet, zacht toilet papier

Paulina: haar vriendinnetjes, haar huisje, haar bedje

Vicky: wasmachiene, ijskast, birkenstocks en mijn kruidentheetjes (die Balinese zwarte thee is slootwater)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Canggu »

Canggu (9)

30 September 2016 | INDONESIË - Bali | Indonesië | Laatste Aanpassing 06 Oktober 2016

  • Onze laatste zonsondergang op Bali
  • Een spreuk voor......jaja......de WC
  • Canggu, hip en trendy, surfers paradise, we verbli
  • Mama, ze hebben hier ook Hello Kitty! We gaan naar

Day Tour : Ubud to Canggu (17)

26 September 2016 | INDONESIË - Bali | Indonesië | Laatste Aanpassing 06 Oktober 2016

  • Bamboo monkey
  • Bekend voor de orchideeën, maar ze stonden blijkba
  • We wandelen een stukje en laten ons verbazen door
  • Een stukje bamboo bos

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking