Reisverhaal «Day Tour : Ubud to Canggu»

INDONESIË - Bali | Indonesië | 0 Reacties 26 September 2016 - Laatste Aanpassing 07 Oktober 2016

Bali Ubud naar Canggu

Het was zover, we moeten Ubud verlaten.... Ik vind het spijtig, want het is hier goed vertoeven. Na 10 dagen begin je alle kleine straatjes en de shortcuts te kennen. Weet je de gezellige plaatsen en herken je al wat locals. Fijn om even op een zelfde plek te zijn en deze beter te leren kennen. Dat is het fijne van langer reizen dan gewoon 3 of 4 weken.

We hebben opnieuw een auto met chauffeur geboekt en rijden al kijkend naar onze volgende bestemming. Dit keer hebben we Gede als chauffeur, een jonge hippe Balinees die goed Engels spreekt en zelf heel nieuwsgierig is. Hij lurkt ook aan die "nieuwe" sigaret, de elektrische versie. Hij heeft ons nu eindelijk uitgelegd hoe dat ding werkt. (aan Joris, hij is de neef van De Goes).

Stop 1: Botanical Gardens in Bedugul

Iets waar ik de voorbije weken had naar uitgekeken, dé tuin met dé orchideeën!!! Deze Gardens zijn een verzameling van verschillende tuinen die aan elkaar verbonden zijn. Je kan ze apart bezoeken of er gans doorlopen. Er loopt doorheen het ganse park een verharde weg en het is dan ook de gewoonte dat de chauffeur je overal afzet en wacht. Wij vonden dit niet zo prettig en wilde liever wat stappen en rondkijken. Maar, de ganse tuin was niet verzorgd en lag er dorstig bij. Je kan al raden hoeveel orchideeën er in bloei stonden.... inderdaad, zo goed als geen. Je hoort de teleurstelling al,.... In de babyserre mochten we niet binnen, maar piepen konden we wel, maar ook daar geen bloemen. Ze zouden hier de moederorchideeën hebben, die dat niet hybride is. Maar deze hebben we dus niet in bloei gezien.

Ook de kruidentuin viel tegen, zo goed als niets te zien en allemaal verlepte planten.

De bamboetuin had een inkom met grandeur, was mooi, maar opnieuw onverzorgd.

Het hoogtepunt van de ganse tuin was de frisheid en het uizicht op het meer.

De rozentuin was ook wel mooi, deze was aangelegd in een grote roos, dwz in ronde rijen. Hier stonden enkele planten in bloei, en deze was duidelijk wel meer verzorgd.

Stop 2: lunch bij "Warung Rekreasi"

Terwijl Gede rabbit saté ging eten, kozen wij voor een plaats met speeltuin, koffieplantage, orchideeëntuin, en nog veel meer (eigenlijk de omgeving in het klein). Het was een prachtig uitzicht op hun landgoed en was wonderlijk leeg. We waren er een lange tijd alleen in een toch wel groot overdekt openlucht restaurant. Je kreeg bijna het gevoel landheer te zijn, met het zicht op je landerijen. Het eten was er eetbaar maar niet excellent. Er stond een grote biljarttafel en Miguel en Gede speelden enkele spelletjes "eightball".

Stop 3: Lake Bedugul met tempel in het water

Bij Miguel zijn eerste bezoek een twintig jaar geleden was er hier enkel een tempel in het water. Nu is er een gans park rondgemaakt met winkels en een grote parking. Zelfs voor het toilet moet je betalen.... (en als deze nu proper was en toiletpapier had...)

Stop 4: Rijstvelden wandeling "Jatiluwih"

Hier zijn de rijstvelden bewaard zoals ze altijd geweest zijn.  Je kan er tussen wandelen, maar je betaald wel een kleine bijdrage. Op zich geen ramp, want het zorgt er wel voor dat het blijft bestaan. Want dit is het echte Bali, puur en eerlijke natte, groene rijstvelden, prachtig! We zagen opeens wel 50 libellen (dragonfly's) in de lucht, je kan wel zeggen een grote zwerm. Het had iets magisch, iets bijzonder, het zijn dan ook zo'n mooie insekten. Ze worden blijkbaar geboren in de rijstvelden. Het is mooi, stil, groen. Het doet je wel anders kijken naar zo'n piep klein korreltje rijst, als je het harde labeur van dichtbij gezien hebt.

Stop 5: aankomst in Canggu

Het werd al donker, tijd om naar de eindbestemming te rijden. Gede woont in Canggu, en maar goed ook. Want het zijn smalle weggetjes. Het was een hele klus om aan het hotel te geraken, want het licht tussen de rijstvelden en de wegen zijn niet voorzien op autoverkeer. En iedere toerist komt met de auto, uiteraard (jaja, we zijn een clichévoorbeeld ;-) )

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Canggu »

Canggu (9)

30 September 2016 | INDONESIË - Bali | Indonesië | Laatste Aanpassing 06 Oktober 2016

  • Mama, ze hebben hier ook Hello Kitty! We gaan naar
  • Ook de straathonden zoeken elkaar op
  • Berawa beach
  • Finn's beach club, iets te trendy voor ons budget

Day Tour : Ubud to Canggu (17)

26 September 2016 | INDONESIË - Bali | Indonesië | Laatste Aanpassing 06 Oktober 2016

  • Bamboo monkey
  • We wandelen een stukje en laten ons verbazen door
  • Een stukje bamboo bos
  • Onze chauffeur lurkend aan zijn elektronische siga

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking