Reisverhaal «Turangi to Marokopa»

NIEUW-ZEELAND | Nieuw Zeeland | 0 Reacties 06 Maart 2017 - Laatste Aanpassing 15 Maart 2017

Het zal moeilijk worden nieuwe hoogtepunten te beleven na de "Tongariro Crossing" en het "geo-thermisch wonderland", maar we zijn steeds op zoek naar verborgen parels. 

We rijden verder zuidwaarts via de "Desert Road" en stoppen even aan Tree Trunk Gorge waar het water van de Tongariro rivier zich een weg wurmt door een smalle zwarte basalt kloof. We werpen nog een laatste blik rechts waar Mt Ngauruhoe nog steeds boven het maanlandschap schittert, en rijden ten zuiden Mt Ruapehu op naar het Turoa ski field. Boven aangekomen staan we moederziel alleen op een grote parking aan het begin van 2 skiliften, en rondom ons een donker steenlandschap en nog wat hoger sneeuwvelden. Hier zijn meerdere locaties te vinden uit de LOTR en Hobbit trilogieën, maar zonder GPS coördinaten moeilijk te vinden. Weer iets naar beneden stoppen we bij Mangawhero Falls, de plaats waar de bekende scène "Gollum speelt met zijn vis" werd opgenomen. Wij zien een straal water die zich diep in een cirkelvormig ravijn stort. Wat verder op de berg maak ik een wandeling naar Waitonga Falls. Het pad kronkelt door bossen, over open grasland, tot een rivier waar in de verte een waterval van een klif stort. Het zicht is beperkt dus ga ik op exploratie om dichter te komen, en vind nog meer kleinere watervalletjes langs de zijflanken van de vallei, mooi! Het is al laat en op de terugweg besluit ik wat te lopen over het makkelijke pad. Slecht idee! Ik schuif uit en ga volledig plat, door mijn snelle reflex weet ik gelukkig de schade te beperken, een blauwe verstuikte teen en een open schaafwonde op mijn hand. Dommie dommie! Gelukkig zijn er de goede zorgen van Vicky en de knuffel van Paulina. We rijden nog verder naar Wanganui waar we gratis overnachten op de parking van een sportcomplex. 

Het is zwaarbewolkt en regenachtig als we verder rijden naar het Eggmont NP, thuisbasis van de actieve Taranaki vulkaan. We wagen het erop en vanuit de landbouwvlakten rond de vulkaan rijden we plots de groene dichtbeboste flanken van de vulkaan op naar het Dawson Falls visitor center. Nog net onder het wolkendek wandelen we een loop langs Wilkies Pools en Dawson Falls. We doorkruisen een stukje "goblin forest", zeer feeëriek met talloze varens en kronkelende bomen die vol met mossen hangen. Bij de waterval laat Paulina nog eens haar beste fotoshoot poze zien. Terug aan de parking heeft het wolkendek plaats gemaakt voor de ruwheid en schoonheid van de top van de vulkaan. De volgende dag volgen we de "surf coast" noordwaarts tot iets boven New Plymouth. Geen noemenswaardige stops hier buiten dan misschien het uitdagende klimmetje naar de top van Paritutu Rock aan de rand van New Plymouth, en de enigste surfers die we gezien hebben net ten zuiden van Oakura. 

De volgende morgen zijn we op tijd uit de veren want rond 11u is het laag tij, het ideale moment voor een bezoekje aan Tongaporutu. We zijn er om 11u, eigenlijk al iets te laat dus reppen we ons langs de riviermonding naar het strand. En wat voor een strand? "It is as they have plunked Arches NP onto a blacksand beach with Mt Fuji in the distance, it is an embarrassment of beauties" staat te lezen in ons Frenzy boekje. Klopt helemaal behalve dan dat Mt Taranaki zich weer in een wolkendeken schuil houdt. We verkennen enkel het eerste stuk rond de "3 sisters" want het opkomende tij laat ons niet toe te ver te gaan willen we nog droog en veilig terug aan onze camper geraken. Maar niet getreurd, alles wat de wilde zee ons hier prijs geeft is magisch! 

Iets verder stoppen we aan Awakino Heads, een op zich niet zo speciaal verlaten strand was het niet dat er een lieflijk watervalletje te vinden is die van de klif op het parelende zwarte zand plonst. Wow, een perfecte foto-opportuniteit! Van hieruit rijden we een backroad op, door wilde valleien en over groene heuvels met hier en daar een boerderij, tot aan Marokopa. De laatste stop van de dag is Kiritehere Beach waar we in de avondzon spelen in het zwarte zand dat heerlijk zacht voelt onder de voeten, en het plakt niet, en het is magnetisch, het perfecte zand. 

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Opunake»

Turangi to Marokopa (31)

06 Maart 2017 | NIEUW-ZEELAND | Nieuw Zeeland | Laatste Aanpassing 12 Maart 2017

  • ...schitterend in het zwarte lavazand
  • Awakino Heads
  • Mt Taranaki, ook een actieve vulkaan
  • Fotoshoot @ big tree

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking