Reisverhaal «Singapore»

SINGAPORE | Singapore | 0 Reacties 14 Mei 2017 - Laatste Aanpassing 26 Mei 2017

Hello Singapore,

Waar zijn we nu belandt? Singapore, een wereldstad in Azië met westerse allures, een stad met de grootste concentratie aan shopping malls ter wereld, veel "entertainment" mogelijkheden, en kid-friendly!

Wat gaan wij hier doen? Ons amuseren en Paulina verwennen (of is het eerder papa)!

Omdat we hier toch een week plannen en nog even terugkomen vooraleer we doorvliegen naar Sri Lanka kopen we een season pass voor USS (Universal Studios Singapore). Voor 100 SGD per volwassene en iets minder voor Paulina kunnen we gedurende 6 maanden ongelimiteerd binnen. Joepie! Ik en Paulina staan te springen maar het is nog even wachten want de eerste dag gaan we naar "Gardens by the Bay".

Dit zijn 2 enorme glazen domes waarin kunstmatige biosferen zijn gecreëerd. De "flower" dome heeft bloemen en zelfs een heel Van Gogh tulpentapijt. De "rainforest" dome bestaat uit een enorme tropisch begroeide berg met waterval waar je met de lift tot op de top kan en dan via zwevende luchtbruggen rond de berg kan afdalen. Vooral deze tweede dome is indrukwekkend en leuk, en de verlichting bij valavond maken het extra feeëriek. Rond deze domes is een park waarin een aantal kunstmatige futuristische "supertrees" staan. Paulina amuseert zich ook nog in het waterspeelpark, eigenlijk een verzameling van sproeiers en fonteinen, ideaal voor wat afkoeling en veel fun. S avonds speelt er een "Star Wars" themed klank en lichtshow, de supertrees schitteren in alle kleuren, fantastisch!

Universal Studios is gelegen op Sentosa Island, makkelijk bereikbaar met de metro tot Vivocity en dan 15 minuutjes te voet over de brug. Door de poort kom je in een andere wereld terecht, wel met dezelfde zweterige hitte. De thema zones Madagascar, Schrek, Jurassic Park, Ancient Egypt, New York en Futurama liggen netjes naast elkaar rond een centrale vijver. Overal heb je kraantjes om te drinken, gelukkig zijn er voldoende indoor attracties waar het lekker koel is. Mijn favoriete rides zijn "Transformers", "The Mummy" en "Jurassic World" waar de kans droog te blijven nihil is. Paulina is in de ban van "Donkey Live", een interactieve live show met een geanimeerde donkey (uit de Schrek films). Paulina steekt prompt haar vinger in de lucht als donkey met een kindje wil praten. Ze krijgt een microfoon onder haar neus en verschijnt op de schermpjes naast het podium zodat het publiek kan meegenieten.

D: What is your name?

P: Paulina

D: What a beautiful name. How old are you?

P: Five

D: Me too! Do you go to school?

P: No

D: No? Well done dad.

D: Who is your most favourite animal in the whole world?

P: Euh Euh...

D: Who is your most favourite animal (blink blink with his eyes) in the whole world?

P: Donkey

D: Oooooh, thank you! (dancing with joy)

Het is vrij druk in het park met lange wachtrijen aan de top attracties maar eens 5 uur wordt het beduidend minder druk en tijdens het laatste uur voor sluitingstijd moet je bijna niet meer aanschuiven. We zijn ondertussen al 4 keer geweest maar arriveren pas tegen een uur of 2 en blijven dan tot sluitingstijd, ideaal. Op zaterdag pikken we de "DREAMS parade" mee waarin alle figuren uit de verschillende thema zones op praalwagens pronken en als afsluiter het vuurwerk boven de vijver. Paulina wil elke dag terugkomen maar dat is wat teveel van het goede.

Haw Par Villa, een gratis beeldenpark rond Chinese mythen en sagen, wat buiten het centrum maar wel vlakbij een metrostation dus ver wandelen in de hitte hoeft niet. We weten niet goed wat te verwachten. We lopen hier bijna alleen rondt in de vlakke zon, maar wat een bevreemdende plek. Hier staan honderden beelden, en vele dioramas die verhalen uit de Chinese cultuur uitbeelden. Het ziet er allemaal wat afgeleefd uit maar wel zéér kleurrijk. Hier en daar zijn ze restoratiewerken (herschilderen) bezig en dan ziet het er weer prachtig uit. Er is ook een grot genaamd "Hell's Gate" waarin de meest lugubere taferelen worden uitgebeeld. Vicky en Paulina zijn hier snel weer buiten. Ik ga langs alle 20 "courts of hell" want ben benieuwd naar de vele lijfstraffen (e.g. drug addicts & traffickers --> tied to red hot copper pillar and grilled). Wat kangaroos en koalas en zelfs een kiwi (de vogel) met Chinese cultuur te maken hebben weet ik ook niet maar zoals al ik al zei, dit is een vreemde plek!

Shopping malls, deze zijn er in overvloed en vaak ondergronds of bovengronds met elkaar verbonden zodat je niet buiten moet. Wij spenderen dus ook wat tijd in deze malls, vooral op zoek naar eten in de vele food courts, of om wat af te koelen. Eten is er in overvloed maar dat maakt het er voor ons niet makkelijker op, en alhoewel alle menukaarten vol met foto's staan weet je toch nog vaak niet wat er op je bord of in je kom terecht komt. Maar we hebben 2 ketens gevonden die ons alle 3 kunnen bekoren, "Paik's Bibimbap" en "Green Dot", lekkere goedkope simpele Aziatische keuken. In de malls vind je soms ook eigenaardigheden zoals een Baby Spa. Dit is een winkel annex spa waarin een soort jacuzzi staat waarin babytjes met een opblaasbare band rond hun nekje ronddobberen, en daarrond fiere mama's die "koesjie koesjie" roepen. Grappig om te aanschouwen tijdens het window-shoppen. Ook leuk zijn de mechanische plushen dieren waarop kinderen kunnen zitten en rondrijden door de mall. Opgepast dus tijdens het shoppen voor rondrijdende dieren! Gelukkig maken ze ook lawaai en hoor je ze dus afkomen. Grappig!

Het openbaar vervoer in Singapore is efficiënt en goedkoop. We kopen een "Touch & Go" card waar je geld opzet en Paulina krijgt er eentje gratis omdat je als 5-jarige nog niet moet betalen.

Onze volgende bestemming is Vietnam, vlucht met Jetstar en eerste hotel in Da Nang zijn geboekt, inpakken en met Uber naar de luchthaven. Maar dan is er de teleurstelling, we mogen niet op het vliegtuig, ons visum is niet in orde. Ik heb me niet voldoende geïnformeerd, dommie dommie. Je krijgt in Vietnam inderdaad een "Visa on Arrival" maar je moet online wel eerst een aanvraag doen en met de goedkeuring van die aanvraag krijg je dan bij aankomst je visum. En die aanvraag hebben we dus niet gedaan. Damned. Er bestaat blijkbaar een spoedprocedure maar die kost veel centjes en de kans dit nog in orde te krijgen voor het sluiten van de incheckbalie was eerder klein. Enkele uren later staan we weer met pak en zak aan de balie van Hotel G. We hebben 4 nachten bijgeboekt om uit te zoeken wat we nu gaan doen. Vietnam? Doen we het of doen we het niet?

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Singapore»

Singapore (28)

01 Juli 2017 | SINGAPORE | Singapore | Laatste Aanpassing 12 Juli 2017

  • Roof garden @ Buddha tooth relic temple
  • Thousands buddhas
  • Chinatown
  • Shaking hand

Singapore (67)

14 Mei 2017 | SINGAPORE | Singapore | Laatste Aanpassing 21 Mei 2017

  • Our city in a garden
  • Clownesk
  • Hi hu ha
  • Dreams parade

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking