Reisverhaal «Singa-not so-pore »

Trip 2018-2019 | Singapore | 0 Reacties 01 Maart 2019 - Laatste Aanpassing 01 Maart 2019

Een supercomfortabele bus zal ons van Melaka rechtstreeks naar hartje Singapore brengen. Vlak voor de grens, in Johor, stapt de helft van de mensen al af, met de rest rijden we naar de eerste grensovergang. Maleisië verlaten is een fluitje van een cent : we stappen af, tonen ons paspoort, krijgen onze ‘uitgaande’ stempel en de kous is af. Daarna rijden we tot aan de grenscontrole van Singapore, daar zijn ze heel wat strenger. Deze keer moeten we al onze bagage meenemen, papieren invullen en aanschuiven in lange rijen voor de paspoortcontrole, screening van de bagage en een nieuwe stempel voor Singapore. De hele mikmak duurt zo’n 30 tot 45 minuten. Als iedereen terug op de bus is kunnen we weer verder, nog een klein uurtje en we zijn aan de busterminal vanwaar we een andere bus nemen en de rest te voet afleggen.

Singapore is een welvarende stadstaat en daarom heeeel wat duurder dan Maleisië. De accomodaties zijn schrikbarend duur, daarom opteren we weer (tegen onze zin) voor een verblijf in een hostel. Zelfs in de hostel betalen we bijna dubbel zoveel per nacht als voor ons chique appartement in Atlantis Residence en dat voor een muf hok van 6 m² zonder venster met alleen een bed en een tv, geen badkamer! Zoals we ondertussen al gewoon zijn van een hostel is de geluidsisolatie prop nul, het respect en de properheid van de andere gasten beneden alle peil en het contact met andere reizigers zo goed als onbestaande. We proberen het ons niet aan te trekken en genieten van de paar daagjes Singapore.

In deze stad lopen we continu met ons hoofd in de lucht want deze keer wandelen we in een woud van blauw glanzende, glazen reuzen. De CBD is een futuristische wijk vol scifi gebouwen, echt enorm indrukwekkend. Aansluitend heb je dan de gloednieuwe Marina Bay, aangelegd op opgespoten zand (=landwinning naar Hollands model). Hier valt je mond echt open, zo’n schitterende omgeving. Je hebt er oa het Marina Bay Sands complex met het magnifieke gelijknamige hotel (dat je misschien net als wij al op tv gezien hebt) en de Gardens by the Bay met zijn meest opvallende ‘Supertrees’, dit zijn 18 met staal beklede betonnen constructies die gedecoreerd zijn met 162 900 planten !! We wandelen hier uren rond, steken de Helix brug en de Esplanade brug over, passeren de Singapore Flyer (reuzenrad) en de watersproeiende Merlion (half leeuw, half vis) , pikken de soundcheck van een liveband mee, zien het grootste drijvende podium ter wereld waar zowel sportevenementen als grote internationale culturele manifestaties doorgaan, passeren de Theatres on the Bay en de moderne ‘Artscience museum’ in de vorm van een grote witte lotusbloem en de eerste drijvende (!) Louis Vuiton winkel…..Versleten maar voldaan keren we terug naar Chinatown waar onze hostel gelegen is. Zoals altijd in Chinatown is ook deze buurt heel sfeervol en kleurrijk en overvol!

De volgende dag gaan we richting Singapore River naar de Quays, vroeger het economische centrum nu vooral supertoeristisch. Daarna naar Fort Canning Park waar het vol zit met picknickende groepjes mensen die genieten van de wat koelere temperaturen in het park. ’s Avonds gaan we terug naar Marina Bay voor de ‘by night’ versie . Dat is sowieso al adembenemend maar er is momenteel een “lichtevenement” met kweetniehoeveel verschillende speciallekes die allemaal iets met licht of verlichting doen. De vindingrijkheid van de mens is toch ongelooflijk! Vol bewondering lopen we weer uren rond om ten volle te genieten van dit unieke moment. Met nog een bezoekje aan de tijdelijke kermis ronden we de avond af .

Als we ’s morgens in alle vroegte naar de MRT stappen maken we kennis met de nachtelijke bewoners van Chinatown : de ratten scharrelen tussen het afval en schieten alle kanten op als we passeren. Een uur later staan we op Changi Airport klaar voor een nieuw avontuur : de Filipijnen !!

See ya later, greetz T&T !

 

 

 

 

Fotoalbums van Singapore

Singapore 2019 (49)

01 Maart 2019 | Trip 2018-2019 | Singapore | Laatste Aanpassing 01 Maart 2019

  •  nog een lichtevenement speciaalke
  • de eerste drijvende Louis Vuiton winkel

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking