Reisverhaal «Proloog»

Japan | België | 0 Reacties 10 April 2017 - Laatste Aanpassing 24 Februari 2018

Japan, een land dat al sinds een paar jaar op ons verlanglijstje staat. Het land van de Rijzende Zon, van oude tradities en moderne technologie, van oude tempels en gewaagde hedendaagse architectuur en van lekker eten.

In april worden de vliegtuigtickets bij Lufthansa online gekocht (580,52 € pp).

Beetje bij beetje krijgt de reisroute vorm, alle plaatsen zijn haalbaar met het openbaar vervoer. Japan heeft een uitgebreid en goed werkend trein-, bus- en metrostelsel. We zullen zelfs reizen met de befaamde Shinkansen, ook wel kogeltrein genaamd vanwege zijn vorm. Dus is een Japan Rail Pass de aangewezen manier om het land te doorkruisen op een voordelige manier. Dat kost ons elk 438,00 € voor 21 dagen maar gezien de vele verplaatsingen die we zullen doen, is dit een goede investering.

We moeten alle overnachtingen lang op voorhand boeken want haast alle betaalbare hotels hebben maar een paar kamers meer vrij. We zullen dus een strak reisplan moeten volgen. We boeken de hotels bij Booking.com, het voordeel is dat we kunnen annuleren tot enkele dagen voor aankomst. Dat geeft toch een zekere flexibiliteit, hoewel er toch op moet gerekend worden dat als men na een annulatie een ander hotel moet boeken, de prijs hoger zal zijn.

Op internet lezen we ook over de Japanse normen en beleefdheidsvormen, daar hechten ze ongelooflijk veel beland aan.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking