Reisverhaal «Ferrara»

Italië | Italië | 0 Reacties 13 Juli 2015 - Laatste Aanpassing 13 Juli 2015

Vandaag hebben we de trein genomen van Bologna naar Ferrara. Tien minuten te laat vertrokken.

Het is vandaag maandag en alle musea en palacio zijn gesloten. Dus slenteren we door de oude stad, een uitgestippelde wandeling. De wandeling begint aan het feodale kasteel en gaat langs de kathedraal, en dan duik je de smalle straatjes van de oude stad in. In andere steden moet je als voetganger opletten voor de auto's, hier voor de fietsers. Zowat iedereen verplaatst zich hier per fiets. Het autovrije centrum is dan ook redelijk groot. (Ook in Bologna is er een groot autovrij centrum en kraaknet). De oude stad is weinig toeristisch, er zijn geen stalletjes met souvenirs noch ambetante kelners die je hun restaurant binnen sleuren. Je wandelt langs stokoude gebouwen die elkaar recht houden, de ene al wat schever dan de andere.

Er is ook een andere wandeling langs mooie palacio, volgens sommige mooier dan die in Firenze. Deze wandeling hebben we niet gedaan omdat alle palacio gesloten zijn op maandag en ook omdat het in die hitte moeilijk is om beide wandelingen op èèn dag te doen.

Terug in Bologna heb ik met stijgende verbazing en ongeloof kennis kunnen maken met de stalinistische "Customer Service " van de Italiaanse spoorwegen: ellenlange wachtrijen, oeverloos gepalaver en een bediende die ostentatief kauwgom knabbelt en verveeld kijkt terwijl hij met een half oor luistert naar de klachten of problemen van de klanten.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking