Reisverhaal «Padova»

Italië | Italië | 0 Reacties 21 Juli 2015 - Laatste Aanpassing 22 Juli 2015

Vandaag is het weer eens onredelijk heet:37°, men vertelt ons dat zo warm van 2003 geleden is.

De voormiddagactiviteit beperkt zich tot de ticketbalie van de Capella di Scrovegna. We hebben vooraf gereserveerd maar de tickets moeten afgehaald worden. Hier is het niet kwestie van lange wachtrijen, maar van zeker te zijn dat je binnen mag: er zijn drie shiften per uur, en per shift mogen maai 25 mensen binnen. Een ticket voor de kapel kost 13€ pp. Ik heb een familieabonnement gekocht waar 4 tickets zijn inbegrepen en nog wat musea: kostprijs 29€. Ik heb twee verschillende uren van inkom vast gelegd, met een uur verschil, zodat we voor enkele € meer twee keer de kapel binnen mogen, tenslotte blijf je maar 15min. binnen.

Daarna het obligate aperitief en de lunch in het hotel.

Om 13u45 staan we aan de inkom van de kapel. Eerst moet de groep een kwartier in een luchtsas, om het microklimaat in de kapel te beschermen. De kapel is een voorloper van de Sixtijnse kapel, helemaal beschilderd door Giotto. De fresco's zijn prachtig, uiteraard van een totaal andere stijl dan de Sixtijnse kapel nl gotiek, en dus veel primitiever qua techniek.

Na het dubbel bezoek aan de kapel zien we on het museum nog een groot kruis versierd door Giotto, en een tentoonstelling over Donatello.

Het andere museum (soorten vaatwerk en kledij), is niet ons ding, maar door de airco is het lekker fris, en dus blijven we daar even de hitte van buiten ontvluchten.

We stappen naar gelatteria "Romana", waar je blijkbaar het lekkerste ijs van Padua kan proeven, en dat is niet gelogen. Voor 5€ eten we vier smaken ijs, en hebben in de volgende uren geen honger meer.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking