Reisverhaal «Siena»

Italië | Italië | 0 Reacties 18 Juli 2015 - Laatste Aanpassing 18 Juli 2015

We nemen het minibusje naar Siena, want met de auto mag je er niet in.

Bij de Duomo koop ik èèn van de combitickets aan 12€, een bezoek aan de Duomo alleen kost al 7€.

De vloer van de Duomo, die anders afgedekt is, is in de maand Juli te zien, en dat alleen is al een verplaatsing naar Siena waard. De ganse oppervlakte van de kathedraal bestaat uit mozaïek, niet de kleine tegeltjes zoals in Pompeji , maar grote stukken die de plooien van de gewaden en de figuren volgen. Een beetje vergelijkbaar met een glasraam, maar dan in steen.

We bezoeken nog de crypte en het baptistrium, waar er net een doopplechtigheid aan de gang is, dus even buiten wachten. Als iedereen buiten komt kan ik enkele foto's nemen van de fiere oma en overoma die maar wat graag poseren met de baby.

Daarna trekken we naar Il Campo, het Renaissance marktplein, dat is Werelderfgoed. In een zijstraat vinden we een kleine pub waar de barvrouw ons een heerlijk aperitvo de la casa brouwt.

Dat geeft ons genoeg energie om  de toren van het museum te beklimmen wat weerom een mooi panorama op Siena en de Toscaanse heuvels oplevert.

Terug op het appartement lunchen we (om 3u in de namiddag), en na een siësta gaan we nog wat wandelen tussen de velden: ondertussen is het wat koeler en de ondergaande zon is beter voor foto's.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking