Reisverhaal «terug»

Italië | Italië | 0 Reacties 22 Juli 2015 - Laatste Aanpassing 23 Juli 2015

We nemen rustig de tijd om uit te checken, we moeten de auto pas inleveren om 13u in Bologna en hebben tijd zat, tenminste dat denken we.

Weg rijden uit Bologna begint al zet problemen: de routeplanner is totaal in tegenstelling tot de wegwijzering. We denken dat we ons misschien ergens vergist hebben en volgen de wegwijzers. Dat is niet erg slim: we worden zo'n 15 km rond gestuurd tot we eindelijk op de snelweg zitten.

We rijden af voorbij Ferrara, naar San Pietro in Casale. Dat is een leuk dorpje met veel groen. We picknikken in een park. Daarna volgen we de gewone weg die zou moeten uitkomen op de ring rond Bologna, op enkele km van de luchthaven. Weerom verwarring als de routplanner iets anders aangeeft dan de wegwijzers. Nu dachten we, het kan toch niet opnieuw verkeerd zijn om de wegwijzers te volgen. Helaas: men stuurt ons opnieuw 20 km rond om 5km verder uit te komen. Dus een goede les: volg je GPS of routeplanner en trek je niets aan van de wegwijzers.

Voor de rest verloopt de terugreis vlekkeloos.

In Charleroi hebben we onmiddellijk een trein naar Tournai, en een half uurtje later een aansluiting naar Kortrijk. Net tijd genoeg om in een winkeltje een Leffe te kopen: dat smaakt na het flutjesbier in Italie (een trappist zou natuurlijk nog beter geweest zijn).

In Kortrijk is het 20°, een verademing na de 37° in Italië.

De reis is nogal sterk op cultuur afgestemd geweest. Nochtans is de natuur in Toscane prachtig, maar het weer leende zich niet tot mooie wandelingen: veel te heet. Volgende keer misschien een ander seizoen proberen.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking