Reisverhaal «Venezia»

Italië | Italië | 0 Reacties 20 Juli 2015 - Laatste Aanpassing 21 Juli 2015

Met de trein naar Venezia, parkeren aldaar is stikduur. In een half uurtje staan we voor het station van Venezia Santa Lucia. Daar nemen we de Vaporetto naar San Marco, om een eerste indruk op te doen. Hoewel de Vaporetto openbaar vervoer is, is die redelijk prijzig: 7,5€ pp enkele reis. Bovendien zit de boot afgeladen vol, en is er enig duw en trekwerk nodig om buiten op de achtersteven te raken. Daar kunnen we wel mooie foto's nemen van de Palazzo langs het Canal Grande.

Het San Marco plein is waanzinnig druk, niet normaal meer. Zowel voor de Duomo, als de toren of het Dogenpaleis staan ellenlange rijen, ik denk dat als je de drie wil bezoeken, je een halve dag in de rij staat, en dat lijkt ons geen goed idee. We besluiten om enkele hoogtepunten te gaan zien en dan door de smalle straten te dwalen, ver van de menigte. Dat laatste is tegenwoordig ook relatief, zelfs de groepen met gids hebben deze straatjes ontdekt.

We gaan noordwaarts tot aan de Rialtobrug, waar we oversteken en even langs het kanaal wandelen om de Palazzo aan de overzijde te bewonderen. Ondertussen genieten we van het spektakel van gondels die in file staan in de smalle kanalen en elkaar driftig ambeteren. Kostprijs :80€ voor een half uurtje (100€ 's avonds: romantiek mag iets kosten). De tijd dat de gondeliers een aria zongen is ook reeds lang voorbij, de meeste kijken nog net niet op hun uurwerk.

Aan de groentenmarkt verlaten we het Canal Grande richting Angelo Rafaelo. Daar woont de gewone Venetiaan en zien we gondels met bouwmaterialen, de vuilkargondel en zelfs een vondel van DHL.

We keren terug richting Santa Maria de la Salute, van waar we een mooi uitzicht hebben op San Marco, aan de andere zijde van het water. Onderweg zien we twee werven waar gondels gemaakt worden. We mogen zelfs even een atelier binnen lopen, hoewel er verboden ingang staat.

Met de Vaporetto terug naar het station.

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking