Reisverhaal «Dag 8»

Zuid-Afrika | Swaziland | 0 Reacties 28 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 25 Januari 2015

We zijn pas op rond 7.00 uur, dat is eens uitslapen volgens onze gewoonte.

Vandaag willen we naar de Swazi Candles Shop. Die is moeilijker te vinden dan we dachten. Soms staan er borden, een eind verder dan weer niks.

Het eerste wat we daar zien zijn de kleurrijke kraampjes met links daarvan de kaarsenshop. Daar kneden twee mannen warme was tot allerhande vormen van dieren: zebra, olifant, uil, neushoorn. In amper een paar minuten wordt een olifant van 10 cm gemaakt.

In de shop staan knotsgekke kaarsen: een olifant met een giraffenvel, een uil met een zebrahuid Er worden ook stukken scrubzeep verkocht met typische Afrikaanse geuren.

Aan de kraampjes naast de kaarsenshop kan je allerlei Afrikaans handwerk kopen.

Op de terugweg stoppen we aan de “House On Fire”. De naam verraadt niets van wat we mogen verwachten. We komen binnen in een soort expositieruimte met vreemde beelden in felle kleuren.

In de grote tuin staan allerhande grote bouwsels: Boeddhabeelden, draaimolens, kiosken, trappen, alles gekleurd en in mozaïek. Gaudi zou zich hier wel thuis hebben gevoeld denk ik. Dit moet zowat het mafste zijn dat we ooit hebben gezien. Zelfs de wanden van de toiletten zijn bezet met tegels in felle kleuren.

Het is nu iets na de middag en we gaan lunchen op het terrasje van ons pension.

Daarna gaan we naar het Shopping Center, het internetcafé zal nu wel open zijn We kunnen onze blog bijwerken en een mailtje sturen naar de thuisblijvers.

We rijden naar de Swazi Craft Market. We komen op een open onverhard plein met een rij houten barakjes en stalletjes, overdekt met roestige golfplaten. Ze houden elkaar recht en je loopt van het ene in het andere. Helaas verkopen ze allemaal ongeveer hetzelfde, dus zijn we vlug rond. We kopen een paar sandalen en een mooie doek in felle kleuren van een dorpszicht.

’s Avonds gaan we eten in Pub & Grill. Onze gastvrouw vindt het vreemd dat wij niet met de auto gaan, volgens haar is het te gevaarlijk te voet. En ze heeft ergens wel gelijk want als we terugkeren is het pikdonker, er is geen straatverlichting en dus zijn we toch blij dat we een zaklamp mee hebben. Als bij al is het wel verstandig om met de auto te gaan als het donker is.


 

 

 

 

Fotoalbums van Swaziland

Swaziland (14)

26 Juli 2014 | Zuid-Afrika | Swaziland | Laatste Aanpassing 11 Oktober 2014

  • Rotstekeningen Swaziland
  • Swazi Candle, Swaziland
  • Mantenga Falls, Swaziland
  • Markt, Swaziland

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking