Reisverhaal «ni pani mai ruski»

My First Trip... | Kazachstan | 1 Reacties 25 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 25 Juli 2011

De route overland naar Almaty was zeker niet de gemakkelijkste maar 't wast wel allemaal meer dan waard.
En we hebben er een nieuwe hobby bij : grenzen oversteken , 4 in 4 dagen tijd ! Per grens 2 x douane en politie op ons dak, 2x minstens een uur wachten en natuurlijk telkens midden in de nacht. Telkes mannen en vrouwen in uniform die russisch ratelen en wij die ni pani mai ruski stamelen.

Onze coupe op de trein naar Moscow deelden we met een krasse dame van tegen de 80 die vloeiend engels sprak. Toffe madam maar met een dictatoriaal trekje zo bleek. We MOESTEN mee naar haar appartement in Moscow om te ontbijten, we mochten niet praten in de metro want ze zouden ons ontvoeren omdat we buitenlanders waren - met die rugzak op onze rug hadden ze dat verzeker niet door- en we mochten geen spuitwater drinken want dat was slecht voor ons. Enfin het mens heeft ons goed geholpen.

En dan na een dag Moscow in de regen de trein op naar Kazachstan.
Dag 1 op de trein. We rijden door het bosrijke Rusland. Voor ons zit een meisje met haar oma , ze is werk gaan zoeken in de grote stad en nu terug op weg naar huis. We eten noedels uit een potteke.

Dag 2 op de trein. We rijden door de steppes van Kazachstan. Voor ons zitten 2  politiemannen  van rond onze leeftijd, ze zijn op weg naar een congres. De ene kan wat engels en ook heel  hard en ongezond snurken.
Ze delen al hun eten met ons en zo wordt ons noedel-dieet verrijkt met salami, eikes en meloen. Ze trakteren ons zelf op een pintje.

Met nog 2 pakjes noedels zetten we dag 3 in op de trein. We rijden door de woestijn van Kazachstan. Het is heet. Buiten zien we kamelen en Oezbeken die watermeloenen verkopen. Voor ons zitten nog steeds de joviale politiemannen. De rest van de wagon begint ons ook te kennen en we krijgen nu ook al meloenen van andere passagiers.

Dag 4 op de trein. We naderen Almaty en zijn bergen. Voor ons moeder, dochter en kleindochter met Chinese roots. Barslecht geslapen. Om 8u 's morgens stappen we met een beetje spijt in het hart van de trein.
Onze noedelvoorraad en noodrantsoen waren op, nog eens deftig ontbijten in de stad en op naar Kirgystan !

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Kazachstan

New Album (4)

07 Augustus 2011 | My First Trip... | Kazachstan | Laatste Aanpassing 11 Augustus 2011

  • astemblief man doe jen bjeen toe. onze snurkende k
  • de vele marktjes op de perrons waren een welgekome
  • ge ziet da me nog nie lange weg waren, we konden n
  • De almathy express ergens diep in kazachstan.
laa

 

Plaats een Reactie

s suk6! leuk te lezen you're ok;grtz Geplaatst op 28 Juli 2011

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking