Reisverhaal «the golden gate to Asia»

My First Trip... | Oekraine | 0 Reacties 15 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 15 Juli 2011

Zondag 21 u55, een onprettig momentje, afscheid nemen, best lastig ! Je wilt het niet maar daar zijn ze toch... traantjes. Veel volk op het perron, iedereen zwaaien, laatste knuffel, laatste kus en hop de trein op.

Midden in de nacht, Antwerpen centraal. Wat onwennig stappen we naar de Van Stralenstraat, nog 3 uur tot onze bus komt. Terwijl we wachten krijgen we gezelschap van een breezersletje recht uit den amigo, brabbelend zonder tanden kwam ze vragen of we haar gsm kaart konden herladen, wat we ook deden. Opgelucht dat we er van af waren, kregen we wat later bezoek van een beschonken Turk die wat uit zijn nek kletste en uiteindelijk afdroop wegens te weinig aandacht.

Het naderde 3u maar nog steeds geen bus te bespeuren. Uiteindelijk arriveerde onze Ukrainer met een half uurtje vertraging en hij leek al aardig vol te zitten. We kregen plaats 39 en 40 (helemaal achteraan) toegewezen voor de komende 38u. We plooiden ons in de zetels, het was er krap, heet en het rook er allesbehalve lentefris. Om 4u hobbelden we Antwerpen uit om via Duitsland en Polen 24 uur later aan de Ukrainse grens aan te komen. Nog eens 3u later  waren we officieel uit de Europese Unie. 
In ons sardienenblikje vervolgden we onze reis op de met momenten toegetakelde E40 richting Kiev. De landschappen waren wat eentonig maar de kleurrijke dorpjes en vele ooievaarsnesten langs de weg maakten veel goed. Net voor het verstrijken van de houdbaarheidsdatum van de sardientjes kwamen we aan in Kiev.

Eventjes dachten we gesjareld te zijn toen we niet direkt ons hotel konden vinden. Was achteraf gezien ook niet moeilijk want ons hotel bleek een logeerkamer te zijn in een appartement op het derde verdiep bij Igor en Aleks.
 We jeunen us ier vort. Gisteren tot een gat in de nacht muziek uitgewisseld en hun vlams geleerd. De eerste sneeuw van jan de wilde wordt hier vast en zeker een grote hit. lol.

Na 2 dagen rond te zwerven in Kiev hebben we al heel wat gezien. De stad heeft een rijk verleden en dat merk je aan de talrijke monumenten, gebouwen en kerken. Voor ons waren de hoogtepunten het cave monastery, een Orthodox  bedevaartsoord , De Golden gate , een burcht uit de 13de eeuw gebouwd  tegen invallen van de Mongolen en een klim in de bell tower van de St Sophia kathedraal met een fenomenaal zicht over de stad en de Dnipro rivier.

Morgen rond 17u verlaten we Kiev richting Moscow en dan de dag erop 4 dagen de trein op naar Almaty , Kazachstan. Azie komt weer een stukje dichterbij ! Hoe we die treinreis verteerd hebben lees je in ons volgende verslag.

Veel groeten 
Wieder

 

 

 

 

 

 

Fotoalbums van Oekraine

Kiev (6)

15 Juli 2011 | My First Trip... | Oekraine | Laatste Aanpassing 15 Juli 2011

  • cave monastery
  • the golden gate
  • het noorden kwijt

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking